FacebookTwitterLinkedIn

Radu Miloș deține o experiență de peste 13 ani în identificarea nevoilor de business şi crearea de produse şi servicii IT în beneficiul optimizării eficienţei companiilor. În ultimul an, însă, el remarcă dificultatea angajaților de a delimita, într-un mod eficient, viața personală de locul de muncă. “Anul 2021 este o continuare a 2020. Este anul în care, dintr-o dată, ne-am transformat apartamentele, grădinile, camerele de hotel în birouri. Și asta vine cu lucruri bune din punct de vedere al eficienței, pentru că nu mai pierdem ore pe transport; putem să ne focusăm pe muncă și pe alte activități”, declară cofondatorul Elysian Software.

Radu Miloș a fost responsabil de lansarea produsului Tassis, prima aplicație de pontaj online și management al timpului din România. “Prin paltforma Tassis, reușim și propunem o organizare mai eficientă a timpului de lucru, o coordonare mai bună între colegii de lucru, între șefii de echipă, întreg personalul unei societăți“, explică el.

Pentru 2021, Radu Miloș are în vedere două direcții, două mari tendințe ce se vor menține pe durata întregii perioade pandemice. Pentru început, unul dintre fenomenele care vor deveni “normalitate”, este regimul de lucru de tip hibrid: “Vom continua să lucrăm hibrid, gestionând echipe care sunt la lucru la birou și care sunt acasă”. Apoi, cofondatorul Elysian Software pune accent pe învățarea continuă, ca parte esențială în dezvoltarea indivizilor. “Competențele care erau necesare acum un an, 20%-30% dintre ele, sunt demodate și e nevoie să ne pregătim constant, să fim agili, adaptabili și deschiși la neprevăzutul care o să vină”. Potrivit acestuia, trainingurile sunt esențiale într-un context incert, de la care nu știm la ce să ne așteptăm. “Aș vrea să menționez cât de vitale sunt trainingurile, în primul rând pentru dezvoltarea personală, pentru împlinire: când înveți lucruri noi te simți mai bine, simți că ai progresat. Deci, trainingurile sunt clar unul dintre lucrurile care ajută la sănătate mentală, îți antrenează mintea, te menține agil, te menține în formă. Și în al doilea rând, este vorba de adaptabilitate. Trainingurile ne ajută să ne însușim cunoștințe noi, care în momentul de față sunt critice, având în vedere schimbările prin care trecem“, explică el.

Muncind, însă, de acasă, întâmpinăm deficiențe în a delimita viața personală de job. Într-un proces de învățare continuă, unde educarea prin traininguri este de o importanță majoră, este nevoie să știm cum să ne gestionăm eficient timpul. “Timpul este ceea ce ne dorim cel mai mult, dar îl folosim de multe ori destul de prost. Încercăm prin platforma Tassis să furnizăm companiilor o soluție prin care să-și gestioneze mai bine timpul angajaților, care ajută în fond și la sănătatea fizică și mentală, la evoluția companiilor, prosperitate și eficiență”, conchide Radu Miloș.