Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Radu Mazăre a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost condamnat, luni, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu,  a primit trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa, proces început în urmă cu nouă ani, informează NEWS.RO.
Radu Mazare.jpg

În octombrie 2008, Radu Mazare a fost trimis în judecată de DNA, în legatură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor terenuri intravilane din plaja și faleza din Constanta și Mamaia.

Alături de Radu Mazare au fost trimiși în judecată mai mulți membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanța, printre care și Nicușor Constantinescu – fost președinte al CJ Constanța.

Ei sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

În același dosar, Cristian Borcea, fost acţionar al clubului Dinamo, a fost achitat. În schimb, Dragoș Săvulescu, fost acționar al echipei de fotbal Dinamo București, a aprimit 3 ani de închisoare cu suspendare. .

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat decizia în acest dosar luni, după opt amânări.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este defintivă.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR ÎN URBAN – IUNIE 2017

Prejudiciul estimat de DNA se ridică la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii