Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Radu Mazăre a fost condamnat de ICCJ la nouă ani de închisoare. Decizia este definitivă

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la nouă ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi Nicuşor Constantinescu la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, informează News.ro. Decizia fiind definitivă.
 aboneaza-te
Radu Mazare.jpg

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de procurorii DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,7 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Radu Mazăre a părăsit România în decembrie 2017 şi a anunţat că va cere azil politic în Madagascar.
În același dosar au fost condamnați Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, care a primit o condamnare de 5 ani cu executare, și fostul acționar la Dinamo, Dragoș Săvulescu, cu o sentință definitivă de 5 ani și jumătate. O altă condamnare în dosarul plajelor retrocedate este cea a lui Cristian Borcea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii