FacebookTwitterLinkedIn

El este primul român care va conduce organizația și, de altfel, primul președinte al INSOL Europe provenit din Europa Centrală și de Est. Co-fondatorul CITR a deținut până acum funcția de vicepreședinte, obținută în 2015, la Congresul de la Berlin.

Transdara, o firmă din grupul Atlassib, a ieșit din insolvență, după ce a achitat datorii de 13 milioane de lei

Radu Lotrean apreciază că INSOL Europe poate deveni în următorii ani „o organizație mult mai dinamică, o voce importantă la nivel european”. El spune că și-a asumat cinci obiective în timpul mandatului său, asupra cărora se va concentra: comunicarea, rebrandingul, noi membri, pregătirea pentru BREXIT și întărirea colaborării cu Comisia Europeană.

În ceea ce privește comunicarea, noul președinte vrea relații mai strânse cu asociațiile naționale prin semnarea de acorduri bilaterale pentru a răspunde mai bine așteptărilor membrilor, precum și ca The INSOL Europe Council să includă reprezentanți din toate statele europene, fiecare țară fiind, astfel, reprezentată.

Studiu CITR: Peste 50% din companiile de impact din România sunt în stare de dificultate

De asemenea, Lotrean are propuneri concrete și pentru celelalte obiective, scopul fiind creșterea rolului organizației la nivel european. Acesta consideră că INSOL Europe are nevoie de un rebranding, așa cum fac toate marile organizații, și că trebuie crescut numărul de membri.

În ceea ce privește BREXIT-ul, noul președinte INSOL Europe spune că trebuie luate în considerare efectele acestuia, referindu-se în special la aspectele fiscale și la cele legate de taxe, sponsorizări și fee-urile pentru conferințe, deoarece organizația trebuie protejată.

Radu Lotrean consideră că INSOL Europe are nevoie de o relație mult mai dinamică cu Comisia Europeană, să ofere informații importante și contacte în fiecare țară europeană, să producă studii europene relevante, ținând cont de impactul fiecărei directive CE.

Împreună putem munci pentru a armoniza legislația protejând în continuare particularitățile fiecărei țări”, a precizat acesta.

Radu Lotrean este asociat fondator al CITR și absolvent al Universității Babes-Bolyai din Cluj, Facultatea de Drept. Cu o experiență de peste 16 ani în domeniu, el a coordonat unele dintre cele mai complexe proiecte de insolvență din portofoliul CITR. În urmă cu doi ani, a devenit primul român care a primit mandatul de vicepreședinte al INSOL Europe, iar România a fost prima țară în care forul european al practicienilor în insolvență a organizat un curs de înaltă pregătire profesională la începutul acestui an.