Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Radu Graţian Gheţea, preşedinte CEC Bank: Atacurile cibernetice au crescut cheltuielile băncilor cu sistemele de protecţie

Imediat după recentele atacuri cibernetice, toate băncile şi-au verificat eventualele pagube şi au crescut cheltuilile pentru protejarea sistemelor informatice, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank. 
Radu_Ghetea_SS0010.jpg

Imediat după recentele atacuri cibernetice toate băncile şi-au verificat eventualele pagube. O astfel de situaţie o privim ca pe o calamitate, ca pe o furtună care trece şi apoi ieşi în curte ca să vezi ce s-a întâmplat. Se pare că nu s-au întâmplat lucruri care să fie vizibile, care să aibă impact aupra clienţilor. Poate să aibă impact asupra bugetelor băncilor prin creşterea cheltuielilor cu sistemele de protecţie, dar important este că nu au avut de suferit clienţii băncilor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.

Acesta a explicat că, în astfel de situaţii, băncile cresc cheltuielile cu îmbunătăţirea sistemelor de protecţie.

Ultimul atac nu a fost îndreptat împotriva băncilor, dar în trecut au fost astfel de atacuri care au vizat sistemul bancar. Cel puţin, până în prezent, nu am sesizat să fi existat situaţii neplăcute la nivelul clienţilor băncilor. Singur, pentru bănci cresc costurile fiindcă trebuie să-ţi îmbunătăţeşti sistemele de protecţie, să îţi adaptezi produsele antivirus, care costă. Important este să nu ajungă lucrurile neplăcute la clienţi. Este preocuparea noastră majoră şi constantă. Toate acţiunile hackerilor sunt acţiuni criminale. Hoţii şi hackerilor sunt cu un pas înaintea instituţiilor. Vin şi te atacă în zonele în care eşti vulnerabil. Noi, toţi ceilalţi, încearcăm să-i prindă din urmă şi să limităm pierderile”, a adăugat Gheţea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii