Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Radu Gorduza Lupu, Director General Medicover România: Ne-am oferit disponibilitatea de a veni în sprijinul autorităților cu paturi ATI dotate cu ventilatoare, iar un medic epidemiolog din cadrul companiei noastre se ocupă de triajul pacienților în cadrul DSP București

Radu Gorduza Lupu, Director General Medicover România, spune că lanțul de clinici pe care îl conduce și-a oferit disponibilitatea de a veni în sprijinul autorităților cu paturi ATI dotate cu ventilatoare, iar un medic epidemiolog din cadrul Medicover se ocupă de triajul pacienților în cadrul DSP București.
 aboneaza-te
Radu_Gorduza

Forbes România: Ce decizii de business a luat compania dumneavoastră de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Medicover România a urmărit în permanență comunicările transmise de autorități nu doar din România și nu doar de acum, ci încă de la declanșarea focarului în provincia Hubei din China. Pentru că susținem și promovăm prevenția, iar misiunea noastră este aceea de a avea grijă de sănătatea oamenilor, am pornit o campanie de informare, internă și externă, încă de la începutul lunii februarie.

În momentul în care OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a declarat starea de pandemie, am luat măsuri suplimentare de prevenție, care să limiteze riscurile de îmbolnăvire. Printre măsurile luate aș numi crearea unor fluxuri speciale și triajul din toate unitățile Medicover. Acum toți pacienții care vin în centrele noastre completează un chestionar, iar personalul Medicover verifică temperatura. Pacientele însărcinate sunt așteptate exclusiv în Spitalul Medicover, unde avem un culoar separat de acces dedicat.

În plus, am redus activitatea în zonele de clădiri de birouri, unde companiile au trimis oamenii să lucreze de acasă, pentru a concentra resursele umane acolo unde este mai mare nevoie de ele.

Personalul medical este informat și pregătit  în permanență în ceea ce privește normele suplimentare de prevenție și deciziile autorităților.

Pentru a preveni îmbolnăvirea și pentru a-i proteja pe cei dragi, îi sfătuim pe pacienți să stea cât mai mult în casă, să meargă la medic doar dacă au o urgență, iar în caz contrar să țină legătura telefonic cu medicul.

Forbes România: Care sunt măsurile pe care compania dumneavoastră le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Medicover este o afacere de familie și suntem mândri că, de aproape 25 de ani, noi, cei care facem parte din marea familie Medicover, ne aducem contribuția în bine în viețile oamenilor. La fel cum avem grijă de pacienții noștri, avem grijă de angajații noștri pentru că ei sunt cei care, prin profesionalismul și pasiunea lor, duc mai departe misiunea Medicover.

Am început o campanie de informare preventivă, în cadrul căreia ținem angajații la curent cu evoluția pandemiei, normele de prevenție, decizii ale companiei și ale autorităților. Am amplificat, de asemenea, normele de igienă în clinici, spitale și în birouri.

Am respectat măsurile luate în contextul stării de urgență și anulat toate evenimentele planificate în viitorul apropiat și călătoriile în interes de serviciu, precum și întâlnirile externe care implică participare a mai mult de cinci persoane. Am făcut toate aceste lucruri pentru că ne dorim să protejăm sănătatea angajaților și partenerilor noștri.

Mai mult, în afară de personalul medical, majoritatea angajaților noștri lucrează de acasă. Promovăm un comportament responsabil și preventiv și știm că doar dacă arătăm empatie, respect și comportament responsabil față de oamenii din prima linie putem depăși această perioadă dificilă.

Forbes România: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioadă de timp pentru a atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?

Ne confruntăm acum cu o situație fără precedent, în care pandemia ne schimbă obiceiurile, stilul de muncă și de relaționare. Toți căutăm răspunsuri care nu există încă, iar tot ce putem face în această perioadă este să adoptăm un comportament preventiv, responsabil și să luăm în serios recomandările autorităților și ale medicilor, care au nevoie, mai mult ca niciodată, de ajutorul nostru.

Suntem convinși că entitățile implicate, atât cele publice, cât și cele private, vor face toate eforturile pentru a trece cu bine de efectele acestei perioade dificile pentru noi toți.

Forbes România: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dumneavoastră dacă epidemia continua și/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?

Medicover este o companie puternică, care se ghidează după un set de valori bine definite. Suntem convinși că vom trece cu bine împreună de această perioadă, care ne pune la încercare pe toți. Cu siguranță economia românească va fi afectată, însă suntem pregătiți să ne protejăm angajații și partenerii.

Forbes România: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Momentan ne-am oferit disponibilitatea de a veni în sprijinul autorităților cu paturi ATI dotate cu ventilatoare, iar un medic epidemiolog din cadrul companiei noastre se ocupă de triajul pacienților în cadrul DSP București.

Rămânem în contact cu autoritățile pentru a găsi soluții pentru gestionarea situației. Vom face tot ce ține de noi pentru a contribui la sănătatea pacienților.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii