Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Radu Gorduza, CEO Medicover România: „Covid-19 ne-a aruncat într-un boot-camp real. Ne aflăm în plin stres-test”

„Pandemia de coronavirus ne-a trimis pe toți într-un boot-camp, care din păcate se dovedește a fi un scenariu real pe care suntem nevoiți să-l traversăm cu toții”.
 aboneaza-te
Radu Gorduza

Este opinia lui Radu Gorduza, CEO Medicover România, care, în cadrul emisiunii reINVENTAREA României, a explicat că perioada aceasta provocată de existența noului coronavirus poate fi caracterizată ca fiind un stres-test, indezirabil.

„Știți că există boot-camp-uri pe bani în cadrul cărora ești supus într-un context de stres în care trebuie să dezvolți lucruri nebănuite pentru a traversa acea situație și unde ești învățat cum să te adaptezi noilor reguli?! Ei bine, ceea ce ni se întamplă de aproape un an este un stres-test, unul pe care nimeni nu și l-a dorit, dar iată că-l avem și fiecare îl manageriază cum știe și cum poate mai bine, încercăm să ne adaptăm la ceea ce se întâmplă”.

În opinia lui Radu Gorduza, problema în acest context nu este cu existența acestui stres, pentru că de stres avem parte în fiecare zi, iar acesta nu are legătură cu propriul nostru interior, ci cu unii factori externi, cărora le permitem să ne afecteze.  Ceea ce este vizibil important este ce lecții învățăm în urma unor astfel de situații.

„Este clar că întotdeauna când ai un stres-test va ieși la iveală slăbiciunile sistemului, ale persoanei, începi să vezi lucruri pe care de obicei nu le observi pentru că nu au posibilitatea să se manifeste. Și așa descoperi că îți lipsesc oameni, proceduri, echipamente, educație, dar până la urmă nici acest astept nu este atât de important, cât nu faci ceva ca să schimbi sau să îndrepți lucrurile care nu dau rezultate. Important este să se facă totuși la un anumit interval de timp o radiografie a situației, în sistemele performante se fac la fiecare 3 luni o așa –numită autopsie, să se cunoască ce a funcționat, ce nu a funcționat, unde s-a greșit etc.”

CEO-ul Medicover România a ținut să precizeze că în aceste momente, lecția cea mai importantă pe care trebuie să o extragem este aceea a unei mai bune cooperări, pentru că există o nevoie reală de a se pune resursele împreună: „această falsă competiție trebuie să înceteze și toți să ne uităm doar la binele pacientului. Deci, întrebarea este: dacă ne-am întoarce la data de 1 martie, ce am face diferit atât la nivel individual, cât și la nivel instituțional? Acesta este lucrul, pe care consider că, fiecare dintre noi este dator să-l facă, iar la nivel de sistem, acesta trebuie făcut: să ne unim resursele de toate tipurile”.

Radu Gorduza a subliniat că este foarte periculos să se întrețină „ideea falsă” conform căreia România are două sisteme de sănătate – unul public, altul privat – „există un singur sistem de sănătate”.

Medicover a fost fondată în urmă cu 25 de ani. În 1998, compania a vândut primul său abonament corporate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii