FacebookTwitterLinkedIn

Radu Georgescu, Founding Partner & Chairman GECAD Group, va participa la prima întâlnire din acest an: ”Expansiunea unei afaceri pe piețe internaționale”, ce are loc pe 6 februarie, începând cu ora 15.00, la sediul Fundației Post-Privatizare. În 2012, Fundația Venture Connect a lansat noi programe de interes pentru antreprenori și investitori: Venture Mentoring, întâlniri de mentorat și AngelConnect.ro, comunitate de business-angels ce reunește membri din România și Europa de Sud-Est.

Programul Venture Mentoring presupune întâlniri bi-lunare cu un mentor adus de Fundația Venture Connect, care se întâlnește cu antreprenorii ce au nevoie de răspunsuri şi soluţii la problemele de business pe care le întâmpină. Temele abordate sunt diverse, iar anul trecut au fost punctate subiecte precum: business development, dezvoltare de produs, marketing și comunicare, proprietate intelectuală, precum și alte detalii despre procesul de finanțare și exit.

Proiectul a luat naştere în luna martie 2012 din dorinţa de a sprijini pe durata întregului an comunitatea antreprenorială din România şi de a crea contextul necesar soluționării problemelor de business imediate. În cadrul fiecărei sesiuni, într-un mediu prietenos și degajat, antreprenorii îşi pot prezenta proiectul precum şi întrebările pe care le au, primind sfaturi concrete în vederea dezvoltării sustenabile a companiei.

”Apreciez Venture Mentoring tocmai pentru că are un format simplu și concentrat, axat pe rezultate directe, posibile soluții și networking. Este a doua sesiune pe care o conduc și aștept cu mult interes să luăm în discuție și chiar să găsim soluții la probleme de business întâmpinate de antreprenori”, spune Radu Georgescu, Founding Partner & Chairman GECAD Group. 

Prima întâlnire din acest an îşi propune să dezbată subiecte de interes pentru startup-uri și nu numai, printre care: expansiunea unei afaceri pe piețe internaționale, identificarea parteneriatelor strategice, depășirea barierelor culturale, structurarea afacerii, strategie, procesul de finanţare, precum şi modelul de finanţare.

În 2012, au avut loc 12 sesiuni Venture Mentoring la care au participat peste 100 de companii din București și din țară, invitații Venture Connect folosindu-și experiența și cunoștințele dobândite pentru a îndruma și sfătui antreprenorii prezenți. Pentru participanți, sesiunile Venture Mentoring au adus multiple beneficii: informații utile pentru temele prezentate în cadrul întâlnirilor, networking, dar și achiziționare de noi clienți sau parteneri.

”Anul 2013 se anunță antrenant pentru programele Fundației Venture Connect. Pe baza feedback-ului primit, am stabilit pentru programul Venture Mentoring o serie de subiecte de business interesante, dar și de mentori în temă cu nevoile antreprenorilor și ale comunității IT în general. Iar faptul că în perioada imediat următoare activitățile Fundației se vor dezvolta simțitor, este extrem de motivant și îmbucurător”, menționează Ana Maria Andronic, Senior Associate în cadrul casei de avocatură Biriș Goran și Co-Fondatorul Venture Connect.

Următoarele întâlniri programate pentru lunile februarie și martie vor dezbate dezvoltarea și comercializarea de produse si servicii software B2B sau B2C, eCommerce, Internet.