Cautare
, Contributor

Tech |
|

Radu Enache a plecat de la conducerea HP România

HP EG Radu Enache
Radu Enache, unul dintre managerii cu cea mai indelungată experiență în piața locală de IT&C, a plecat de 1 septembrie de la conducerea HP România.

Compania nu a anunțat încă cine îl va înlocui pe fostul Country Manager al subsidiarei Hewlett-Packard.

Radu Enache a intrat în echipa HP după o carieră de peste 25 de ani în mediul academic. În 1971, el a devenit profesor asociat al Facultăţii de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. Enache se află la conducerea HP România de mai bine de 14 ani, dar face parte din echipa companiei încă din 1992, când a preluat postul de manager comercial al HPSYS România (singura companie autorizată HP, la momentul respectiv).

Cinci ani mai târziu a înfiinţat un birou reprezentativ al HP în România, care în 2000 devenea subsidiara companiei americane. Azi, HP este prezentă la noi în ţară prin centrul de cercetare şi dezvoltare de la Cluj, unde lucrează circa 150 de persoane şi un centru de servicii GeBOC (Global eBusiness Operations Center), în București, înfiinţat în 2005 pentru a oferi sprijin proceselor de afaceri derulate de către partenerii şi clienţii companiei din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Numărul total de angajaţi HP în România ajunge la circa 4.000. „Posibilităţi de a dezvolta în continuare forţa de muncă în domeniul IT&C sunt numeroase, pentru că şi domeniul se dezvoltă extrem de dinamic. În ultimul timp sunt tot mai multe dezbateri legate de deficitul forței de muncă din această industrie, dar noi nu ne-am confruntat cu astfel de probleme. În prezent, noi angajăm oamenii pe care îi dorim, fără probleme”, declara fostul manager HP România pentru un interviu acordat revistei Forbes.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii