Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Radu Enache – 500 Miliardari Ediția 2011

Radu si Daniela Enache.jpg
Nume: Radu Enache Avere: 100 de milioane de euro Varsta: 61 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Hoteluri  

După o pauză de cinci ani, fondul spaniol de investiţii GED Capital a reintrat în acţionariatul Continental Hotels. O combinaţie perfectă a sinergiilor, după cum ar spune antreprenorul român. În urmă cu 20 de ani, momentul în care a pus bazele businessului său hotelier, Radu Enache îşi proiectase că anul 2011 îl va prinde cu un portofoliu de 3.000 de camere în 24 de hoteluri – faţă de cele 1.800 de camere pe care le are în acest moment şi cele 14 hoteluri. Problemele administrative şi criza din ultimii ani i-au frânat, însă, puterea expansionistă. De un an de zile are în buzunar autorizaţiile de construcţii pentru trei noi hoteluri (la Bucureşti, Timişoara şi Tîrgu-Mureş).

Cu toate acestea, proprietarul reţelei Continental Hotels refuză să demareze noi proiecte, motivându-şi alegerea prin lipsa de predictabilitate din mediul de afaceri românesc. „Dacă am începe să construim acum, ne-am pune singuri laţul de gât“, spune înfuriat omul de afaceri şi precizează faptul că derularea investiţiilor ar mări datoriile pe care reţeaua le are în prezent. „Rezervele se vor termina la un moment dat, de aceea ne oprim cu investiţiile, pentru că nu dorim să ne expunem vreunui risc“, adaugă el.

Grupul de hoteluri pe care Enache îl conduce a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 22,4 milioane de euro – în creştere faţă de rezultatul anului anterior – şi pierderi financiare de 4,8 milioane de euro.Estimările sale privind nivelul afacerilor din acest an sunt optimiste, o îmbunătăţire a businessului fiind observată din primele luni ale lui 2011 (situaţie similară cu cea raportată de mai toţi jucătorii din industrie). Astfel, Enache a bugetat pentru acest an o creştere cu zece procente a afacerilor şi trecerea pe profit.Gradul de îndatorare a grupului Continental Hotels se ridică la 35% din valoarea activelor estimate de Enache la 520 de milioane de lei (aproximativ 130 de milioane de euro).

Vezi care era averea lui Radu Enache în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii