Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Radu Dimofte

Avere: 400- 420 milioane de euro Vârsta: 51 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: imobiliare, HoReCa

Radu Dimofte şi Gabriel Popoviciu sunt asociaţi la proiectul Băneasa din nordul Capitalei prin firma Băneasa Investments Se estimează ca cel mai valoros activ al grupului de firme controlate de cei doi că va fi gata peste cinci ani. Prin intermediul familiilor lor, Dimofte şi Popoviciu controlează, totodată grupul de firme Alltrom, care operează francizele IKEA, KFC, Pizza Hut, Howard Johnson şi sunt asociaţi la restaurantul Casa Doina din Capitală. Potrivit datelor oficiale publicate de Registrul Comerţului, Radu Dimofte deţine 48,4% şi din Practic S.A., fiind astfel unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Bucureşti.

De la începutul acestui an, compania amintită a închiriat către Carrefour două spaţii pentru deschiderea de supermarketuri, în Gorjului-Militari şi Drumul Taberei, din Capitală. Prin intermediul Practic S.A., Dimofte deţine aproximativ 50.000 de metri pătraţi spaţii comerciale, majoritatea fiind amplasate în cartierele Drumul Taberei, Crângaşi şi Militari din Bucureşti. Pe lista de chiriaşi din 2009 a Practic S.A. se numără bănci precum BCR sau Raiffeisen, retaileri de electrocasnice (Domo) ori supermarketuri precum Gulliver sau Profi.

Potrivit datelor publice de la Ministerul Finanţelor Publice, Practic S.A. a obţinut anul trecut venituri din chirii de aproximativ șapte milioane euro, cu aproape un milion de euro mai mult faţă de 2008. Profitul obţinut în 2009 a fost de circa trei milioane de euro, însă capitalurile proprii se apropie de 22 milioane de euro. Printre actionarii Practic se mai numără offshore-ul International Business & Trading Corporation înregistrat în insulele Turks & Caicos, cu o participaţie de 32,1% și asociaţi tip listă- 19,3 %. Practic S.A., este la rândul său, acţionar majoritar, cu 97,4% din titlturi al firmei Piaţa Obor Market & Complex Comercial, care urmează să construiască un mall în locul Pieţei Obor din Bucureşti. În acest moment, mai deţin titluri Băneasa Investment- 0,5% (controlată de Radu Timofte şi Puiu Popoviciu), Comnord S.A – 1,6 % (deţinută de Sorin Creţeanu, apropiat al celor doi oameni de afaceri) şi Procema – institut de cercetare în domeniul construcţiilor. Până în februarie 2010, când s-a realizat o majorare de capital,Practic deţinea din societatea Piaţa Obor Market & Complex Comercial doar 75%.  Potrivit Bursei de Valori Bucureşti (BVB), capitalizarea bursieră a companiei Practic S.A. era pe 16 septembrie de 115,7 milioane lei (27,35 milioane euro).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii