Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Radu Dimofte – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Radu Dimofte Avere: 300-330 de milioane de euro Varsta: 52 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Imobiliare, HOReCa, turism

Radu Dimofte este asociat cu Gabriel Popoviciu în majoritatea afacerilor deţinute de acesta din urmă. Iar la fel ca şi prietenul său vechi, Radu Dimofte este la fel de discret. Deşi este implicat în multe afaceri din domenii variate, omul de afaceri în vârstă de 52 de ani apare ca acţionar direct într-o singură companie: Practic SA, la care deţine 48,4% din acţiuni. Aceasta este unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Bucureşti.

Prin intermediul Practic SA, Dimofte deţine astfel aproximativ 50.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale, majoritatea fiind amplasate în Bucureşti, în cartierele Drumul Taberei, Crângaşi şi Militari. Pe o listă a chiriaşilor, publicată de companie în urmă cu doi ani, figurau bănci, precum BCR sau Raiffeisen, retaileri de electrocasnice (Domo) ori supermarketuri, precum Gulliver sau Profi.

Potrivit datelor publice de la Ministerul Finanţelor Publice, Practic SA a obţinut anul trecut venituri din chirii de 7,03 milioane de euro, în creştere faţă de anul precedent, iar profitul net a crescut cu peste 1 milion de euro în 2010, până la 3,9 milioane de euro. De altfel, afacerile Practic din ultimii trei ani s-au aflat pe un trend puternic ascendent, iar capitalurile proprii au urmat o evoluţie de luat în seamă: câte 22 de milioane de euro, în 2008 şi 2009, respective 26 de milioane de euro, în 2010.

Cu toate acestea capitalizarea bursieră a companiei Practic (este listată pe Bursa de Valori Bucureşti) a scăzut cu peste 10 milioane de euro, într-un singur an, de la 27,35 de milioane de euro, în septembrie 2010, la 16,37 de milioane de euro, în septembrie 2011. Printre acţionarii Practic se mai numără offshore-ul International Business & Trading Corporation înregistrat în Insulele Turks & Caicos, cu o participaţie de 32,15% şi asociaţi tip listă – 19,37%. Radu Dimofte şi Gabriel Popoviciu sunt asociaţi la proiectul Băneasa din nordul Capitalei prin firma Băneasa Investments şi controlează francizele KFC, Pizza Hut, Howard Johnson. În acest moment, cei doi oameni de afaceri deţin 40 de restaurante KFC, dintre care 17 în Bucureşti şi celelalte în Constanţa, Timişoara, Oradea, Iaşi, Braşov şi alte 13 mari oraşe, precum şi în Republica Moldova.

Vezi care era averea lui Radu Dimofte în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii