FacebookTwitterLinkedIn

Rado nu a fost inițial una dintre mărcile mele preferate de ceasuri, ba chiar tindeam să grăbesc pasul când treceam pe lângă standul lor de la Basel – cam ca și Movado, aveau același model de ceas repetat în mai multe variațiuni, iar principalul atu era ceramica super rezistentă din care se fabricau carcasele și brățările.

A urmat o perioadă nu foarte fastă pentru brand, deoarece au alunecat cumva în cealaltă extremă și au lansat modele foarte diverse și diferite de ADN-ul lor, astfel încât păcătuiau prin lipsă de omogenitate și, sincer, un design nu foarte fericit. În plus, alte branduri descoperiseră și ele ceramica și reușiseră să o transforme într-un succes de casă.

Situația însă s-a schimbat din fericire în ultima vreme, mai ales după venirea la cârma companiei a lui Matthias Breschan, un CEO pe care îl respect foarte mult încă din timpul în care conducea cu inspirație și cu mână de fier Hamilton, un brand cu o evoluție în același timp spectaculoasă și constantă.

Prin urmare, ceasurile au căpătat și ele o nouă aură, un design mult mai atrăgător, păstrând în același timp identitatea Rado.

Două noi modele mi-au atras atenția, din colecția DiaMaster – modelul feminin are carcasa din ceramică albă, luminoasă, iar în centrul cadranului din sidef se află 36 de diamante. E un ceas de toată ziua, dar în același timp foarte potrivit pentru o seară festivă – designul minimalist este completat de strălucirea diamantelor și a ceramicii albe ca laptele.

Modelul masculin este mai complex – pentru început, ceramica, inițial albă, este plasată în cuptor unde atinge o temperatură de 900 de grade Celsius și ajunge astfel să dobândească o culoare extraordinară: un cenușiu cald, metalic, cu o strălucire aparte. Cadranul este de asemenea complex – skeletonizat, lasă să se întrevadă mecanismul automatic. Modelul este o ediție limitată la 499 de exemplare.

Ambele ceasuri au brățara din ceramică, realizată din 100 de componente, a căror asamblare durează aproximativ o oră.