Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Radiourile CME mizează din nou pe știri

Stațiile de radio ale CME din România, Pro FM și Info Pro, se pregătesc pentru o creștere a ponderii de informații difuzate în grilele de programe de la 1 decembrie, în încercarea de a crește audiența care este în prezent de aproximativ 1,7 milioane de ascultători zilnic, cumulat, potrivit directorului executiv al stațiilor, Marius Dobre, informează Media Expres.
Marius Dobre PRO FM

Declarația a fost făcută în fața CNA în ședința publică din 23 octombrie, cu prilejul prelungirii unor licențe locale și a modificării grilelor de programe, care reflectă noua strategie a radiourilor.

Modificarea grilelor se referă printre altele la creșterea de la 3,4 la 10% a producției proprii, creșterea emisiunilor realizate de alți producători de la 0 la 23% și scăderea retransmisie Info Pro București de la 97% la 67%, pentru licența Info Pro satelit din București.

Marius Dobre, directorul executiv Pro FM și Info Pro, a explicat că, după aceste schimbări, radioul Pro FM va avea cea mai mare pondere de știri din categoria sa, în vreme ce Info Pro triplează ponderea știrilor de la 3,4 la 10% – cu 22 de buletine de știri de-a lungul zilei, iar de la 1 decembrie va introduce buletine de știri sportive, care în prezent nu există.

De asemenea, o schimbare importantă se referă la week-end, când vor fi difuzate două magazine săptămânale, în intervalul 7-8 dimineața, care va include cele mai importante știri ale săptămânii. Partea de program propriu – muzică pentru audiență adultă.

Reamintim că radiourile grupului CME și în special rețeaua națională de știri Info Pro, formată din 38 de stații, au redus în ultimii ani ponderea știrilor și a emisiunilor din grilele de programe până la o cantitate aproape neglijabilă, abandonând practic promisiunile cu care s-au lansat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii