Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Radiourile care au vândut cele mai mari volume de publicitate în primele nouă luni ale anului 2013

radio_bun.jpg
Rețelele Kiss FM și Radio ZU au atras cele mai mari volume de publicitate în primele nouă luni ale acestui an. Pro FM a depășit cu puțin bugetul Europa FM. Radioul public a atras venituri brute de 4,9 milioane euro (rate card).

Kiss FM și Radio ZU sunt cele două rețele care „se bat” atât în sondajele de audiență dar și pe terenul „publicității” pentru atragerea bugetelor de promovare.

În primele nouă luni ale acestui an, Kiss FM a difuzat 52.435 de reclame în valoare brută de 20,26 milioane euro (rate card), conform studiului „Monitorizarea Investițiilor în Publicitatea pentru Radio” (MIPR), realizat de Biroul Român pentru Audit Transmedia.

La rândul său, rețeaua Radio ZU a avut comandate 50.532 inserții, reprezentând 16,61 milioane euro.

Pe locul trei se plasează în plină ofensivă rețeaua Pro FM, cu 45.064 de spoturi difuzate în valoare de 12,38 milioane euro. Europa FM a avut un număr mai mare de spoturi decât Pro FM, 45.218, dar bugetul calculat la tarifele-listă a fost de 12,30 milioane euro.

Magic FM a atras publicitate în valoare de 8,17 milioane de euro (rate card) pentru 26.690 de inserții.

Alte stații cuprinse în monitorizarea BRAT au înregistrat următoarele bugetele: Radio România Actualități – 4,9 milioane euro, Radio 21 – 1,88 milioane euro și Rock FM – 1,06 milioane euro. Toate cifrele sunt bugetele calculate la rate card.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii