Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Radiografia televiziunilor documentare: National Geographic

National_Geographic.png
Dintre toate posturile tematice care sunt cuprinse în sondajele de audiență TV,  National Geographic a avut cei mai mulți telespectatori distincți care s-au uitat cel puțin un minut la acest program, în prime time, în perioada 1 februarie - 22 aprilie 2013: 24.000. National Geographic își dispută supremația ratingului cu History Channel.

La nivel urban, în prime time (orele 19 – 24), National Geographic a avut o audiență medie de 18.000 de telespectatori pe minut (0,2% rating), în intervalul 1 februarie – 22 aprilie a.c. Este a doua audiență pe nișa televiziunilor documentare, după History Channel (19.000).

Dar canalul distribuit în România de compania compania Pronetis (alături de Baby TV și National Geographic Wild) a avut cel mai mare Reach – 24.000 de persoane distincte care au urmărit cel puțin un minut acest program.

Profilul telespectatorilor este echilibrat la National Geographic. Cel mai numeros public este format din orășeni cu vârste într 25 și 34 de ani: 20,3% din totalul telespectatorilor. Al doilea segment este format din persoane cu vârste între 35 și 44 de ani: 19,2%. Ponderea telespectatorilor între 45 și 54 de ani este de 14,9%.

Aproape 32% sunt orășeni cu studii superioare. Cei cu studii medii dețin o cotă de 48,8%, cea mai mică dintre televiziunile de documentare. National Geographic a atras mai multe femei decât bărbați: 51,9%, respectiv 48,1%.

În perioada monitorizată, programele National Geographic au livrat reclamelor difuzate un volum de 7.037 puncte de audiență pe targetul comercial (urban, 18 – 49 de ani). Este cea de-a doua televiziune de pe această nișă, după History Channel, care a obținut cel mai mare buget de publicitate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii