Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Radiocom a publicat stadiul emisiei DVB-T2

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii SA (Radiocom) a anunțat la 23 noiembrie că a pus în funcţiune emiţătoarele DVB-T2 din amplasamentele Constanţa - Litoral (în canalul 30), Comăneşti (în canalul 40), Suceava (în canalul 38) şi Oradea (în canalul 44), informează Media Expres.
radiocom_harta_digitala terestra

În prezent, aria de acoperire cu transmisii digital terestre, în standard DVB-T2, este de aproximativ 47% din populaţia României iar pentru sfârşitul anului 2015, ţinta de acoperire, în recepţie fixă, este de circa 50% din populaţia ţării, potrivit anunțului companiei de comunicații de stat.

Radiocom face trecerea de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră folosind o „soluţie tranzitorie, prin intermediul unor emiţătoare analogice modificate de specialiştii Radiocom”.

În prezent sunt în funcțiune emițătoarele DVB-T2: Bucureşti-Herăstrău (canalul 30), Cluj-Feleac (canalul 26), Iaşi-Pietrăria (canalul 25), Timişoara-Urseni (canalul 21), Bucegi-Coştila (canalul 21), Constanţa-Litoral (canalul 30), Comăneşti (canalul 40), Suceava (canalul 38) şi Oradea (canalul 44).

VEZI AUDIENȚA TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI (1 IANUARIE – 19 NOIEMBRIE 2015)

Radiocom plănuiește să mai lanseze până la sfârșitul anului emiţătoarele din amplasamentele Craiova-Şimnic, Târgu-Mureş, Arad-Şiria şi Balota-Turnu Severin.

Pachetul de programe de televiziune transmis, în acest moment, în standard DVB-T2, cuprinde doar televiziunile publice TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR HD.

În paralel, Radiocom va menţine, temporar – până la data de 31 decembrie 2016, emisia programului TVR1, în format analogic, în banda de frecvenţă VHF.

Radiocom a publicat și o hartă cu zona de acoperire estimată (cu albastru – foto) a emiţătoarelor DVB-T2 existente, la momentul actual, dar şi a celor ce urmează a fi puse în funcţiune, până la sfârșitul anului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii