Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Radio Trinitas a obținut prelungirea de la CNA a șase licențe de radio din rețeaua sa națională

CNA a prelungit cu nouă ani, la 30 septembrie, opt licențe de radio printre care șase aparținând Radio Trinitas, situate în Bechet, Moldova Nouă, Hațeg, Calafat, Baia Mare și Gheorghieni, informează Media Expres.
Radio Trimitas

Licențele Trinitas au expirat la 21 septembrie (Bechet și Moldova Nouă), 23 septembrie (Hațeg), 27 septembrie (Calafat) și ar fi expirat pe13 octombrie (pentru Baia Mare și Gheorghieni).

Direcția Licențe Autorizări a CNA a arătat că Radio Trinitas a încălcat art. 20 din decizia nr. 277 pentru Baia Mare și Gheorghieni, deoarece au depus cererile depășind termenul legal, 14 august, iar la Bechet și Hațeg au depus după trermenul legal, de 6 septembrie. Acest detaliu nu a contat însă la vot, CNA aprobând în unanimitate prelungirea licențelor.

Radio Trinitas emite 67% producție proprie și 33% alți producători și nu participă la campania electorală.

De asemenea, CNA a prelungit licențele de radio pentru Radio Transilvania din Turda și Radio Mamaia din Constanța și o licență de videotext aparținând Nova Sat din Gura Humorului.

Radio Transilvania LBM SRL din Oradea a obținut prelungirea licenței pentru Radio Transilvania din Turda cu modificarea orarului de program local, renunțând de exemplu la programul local între orele 14-14.20 de sâmbăta și duminica. A scăzut de la 9,8 la 5,9% din program producție proprie și a renunțat la preluarea emisiei Vocea Speranței.

Compania are datorii la bugetul statului dar are decizii de amânare și eșalonare de la ANAF și mai deține 12 licențe audiovizuale.

Reprezentantul companiei a explicat că în anul 2009 au fost restructurări la Radio Transilvania, în urma cărora la Turda s-a realizat un program regional pentru Mureș, Cluj și Sibiu.

Între timp însă, populația din Turda a scăzut sub 50.000 de locuitori, potrivit ultimului recensământ, și vor face din nou o restructurare. Vor fi păstrate programe locale la Turda totuși, printre care „două programe de succes” – o emisiune de folclor și o emisiune de actualitate locală.

Soti Cable Neptun SRL din Constanța a obținut prelungirea licenței pentru Radio Mamaia, dar solicitarea a fost aprobată cu un vot împotrivă (Christian Mititelu). Christian Mititelu a remarcat că Mihail Cârciog are 12% din acțiunile radioului dar este decedat și nu a ieșit încă din acționariat.

Valeriu Mereuță, administratorul societății, prezent la ședința CNA, a declarat că este vorba de un acționar minoritar și se pot lua hotărâri și fără prezența sa, în vreme ce acționariatul nu se poate modifica din cauza proceselor între moștenitori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii