FacebookTwitterLinkedIn

Bugetul programului „Rabla Plus” din 2019 a fost suplimentat cu suma de 15 milioane de lei, în contextul în care toate tichetele pentru persoane fizice disponibile au fost epuizate după patru luni de la demararea programului, comunică Ministerul Mediului.

„Iată că decizia Guvernului de a transforma România într-un etalon al eco-mobilităţii, la nivel european, s-a dovedit una câştigătoare. În premieră, în doar patru luni de la lansare, bugetul programului ‘Rabla Plus’ pentru persoane fizice a fost consumat în întregime, cu 334 de rezervări. Acest lucru este îmbucurător, mai ales în contextul discuţiilor despre reducerea emisiilor şi îmbunătăţirea calităţii aerului pe care le-am avut, ieri şi astăzi, în cadrul Consiliului miniştrilor mediului de la Helsinki. Aceste deziderate s-au aflat printre priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE şi iată că ţara noastră livrează rezultate concrete. Şi pentru că apetitul românilor pentru maşini curate este în creştere, am decis să suplimentăm bugetul ‘Rabla Plus’ pentru persoane fizice cu încă 15 milioane de lei, începând de luni. Ne dorim ca şi această nouă alocare să fie consumată până la sfârşitul anului”, a declarat viceprim-ministrul şi ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

Rabla Plus 2019. Bugetul programului a fost suplimentat cu 15 milioane de lei

Potrivit ministerului de resort, în cadrul programului „Rabla Plus”, românii beneficiază de un ecotichet în valoare de 45.000 lei, dar care să nu reprezinte mai mult de 50% din preţul de comercializare al unui autovehicul nou, pur electric.

Clienții eMAG au accesat peste 14.000 de vouchere la reluarea programului „Rabla pentru electrocasnice”. Care au fost cele mai comandate produse?

În cazul achiziţionării unui autovehicul nou, electric, plug-in, cu sursă de alimentare externă, cumpărătorul poate primi 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare al autovehiculului.