Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

“Rabla pentru electrocasnice” pentru persoane fizice demarează astăzi

Ediţia din acest an a programului "Rabla pentru electrocasnice" pentru persoane fizice demarează, marţi, la ora 12:00, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).  
electrocasnice

Românii se pot înscrie prin intermediul aplicaţiei informatice disponibilă pe site-ul AFM, la adresele www.afm.ro şi la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/.

Iată ce vouchere se pot obține pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++: 

-300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 

-400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++; 

-400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 

-400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++; 

-400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A; 

-400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 

-200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

De asemenea, se acordă vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri şi de 300 de lei pentru tablete.

După publicarea, în maximum 15 zile, pe site-ul AFM, a listei persoanelor fizice aprobate, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit, se menţionează în comunicatul Ministerului Mediului.

Buget programului este de 40 de milioane de lei, dublu faţă de anul 2018, și va permite utilarea caselor a cel puţin 100.000 de români cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie care vor respecta mediul şi care vor reduce factura de plată pentru curentul electric. 

„Îi invit pe toţi cei interesaţi să se înscrie mâine, de la ora 12.00, pe site-ul AFM, pentru a obţine voucherele electronice, întreg procesul fiind online, foarte rapid şi sigur. Aplicaţia va emite un voucher electronic, cu o valabilitate de 15 zile, iar cu acesta, orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, va lăsa aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou pe care şi-l doreşte”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

Programul “Rabla pentru electrocasnice” a avut anul trecut un buget de 40 de milioane de lei, fiind aprobate 49.118 de cereri pentru 89.193 de vouchere. Astfel, au fost scoase din uz peste 60.000 de echipamente.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii