Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

R. Arafat: „Nu se pune problema unui lockdown sau a suspendării unor activități”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a oferit asigurări în cadrul unei conferințe de presă susținute la Târgu Mureș că, în acest moment nu se pune problema închiderii unor activităţi sau de un alt lockdown.
shutterstock_1715423473

„Nu ştiu dacă este vorba de o stare de urgenţă, dar vor fi luate măsuri suplimentare pe fondul creşterii numărului infectărilor cu SARS-CoV2, asta este posibil. Noi tot timpul am zis că este posibil ca să se ia măsuri locale, măsuri zonale care să fie intensificate, iar controalele să fie intensificate pentru că trebuie să controlăm această creştere. (…) Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenţă sau nimeni nu a spus – sau cel puţin nu am auzit eu – că va fi instituită o stare de urgenţă. Trebuie să fie totuşi instituite unele măsuri pentru că unele prefecturi au început să le instituie, unde cifra este mai mare, incidenţa e mai mare, să instituie nişte reguli judeţene, locale, în anumite localităţi şi ne putem aştepta să crească astfel de măsuri. (…) La acest moment nu se discută de închidere sau de lockdown, cum ziceţi, în acest moment nu”, a declarat presei doctorul Raed Arafat, notează Agerpres.

Potrivit acestuia, în noua situație este foarte importantă cooperarea populaţiei, care trebuie să păstreze regulile de distanţare şi cele de igienă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii