Cautare




, Contributor

Rețete |
|

Quiche  cu  spanac și mazăre

Primăvara a venit, dar suntem nevoiți să stăm în casă. Această tartă am preparat-o cu spanac proaspăt, dar merge foarte bine și cu spanac congelat sau la borcan. Ne adaptăm în funcție de vremuri!
shutterstock_1389692441

Pentru aluat

250 g făină

125 g unt

1 ou

½ linguriţă cu sare

Pentru umplutură

300 g brânză de vaci cremoasă

3 ouă

2 linguri cu smântână

200 g spanac proaspăt curăţat

100 g cașcaval

1 cană mazăre proaspătă

2 linguri ulei de măsline

sare, piper

1 ceapă medie

Mod de preparare

Pentru aluat cerni făina cu sarea într-un castron, faci o gaură în mijloc, pui untul rece tăiat cubuleţe și amesteci cu degetele până obţii un aluat nisipos. Pui oul și frămânţi un aluat omogen și nelipicios. Îi dai forma de bilă, îl acoperi cu folie de plastic și îl introduci în frigider pentru 30 de minute.

Pui mazărea la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Cu 5 minute înainte pui și spanacul curăţat. Scurgi totul și lași să se răcească.

Întinzi aluatul și îmbraci cu el o formă de tartă unsă și tapetată. Tai surplusul de pe margini și introduci forma în cuptorul încins la 180ºC pentru 10 minute. Ca să nu ai surpriza să se umfle, poţi așeza o foaie de copt peste aluat și să o umpli cu boabe de fasole uscată.

Între timp, mixezi ouăle, adaugi brânza și smântâna, ceapa dată pe răzătoarea mare, uleiul, cașcavalul ras, sare și piper. Omogenizezi compoziţia, pui mazărea și spanacul și amesteci ușor. Torni compoziţia peste aluatul din formă, netezești și o introduci în cuptor pentru 45-50 de minute. O lași să se răcorească înainte să o tai.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii