Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Industrie |
|

PwC România: Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii a crescut cu 4% în 2019 faţă de anul anterior, atingând o valoare de 5,2 miliarde euro

Piața fuziunilor şi achiziţiilor din România a înregistrat o creștere de 4% în 2019 și o valoare de 5,2 miliarde de euro, arată un studiu realizat de PwC România și D&B David și Baias.
 aboneaza-te
DinuBumbacea

În 2018, valoarea tranzacțiilor a consemnat un recul față de anul anterior, de 9,6%, până la 5 miliarde euro.

„Piața de M&A rămâne în continuare interesantă și la un nivel ridicat atât valoric, cât și din perspectiva numărului de tranzacții. Deși mai are de recuperat pentru a ajunge la recordul înregistrat în anul 2007, de 5,8 miliarde euro, suntem optimiști în privința perspectivelor de dezvoltare pentru că multe sectoare evoluează în direcția consolidării, precum sectorul serviciilor medicale, cel financiar și IT&C”, a declarat Dinu Bumbăcea, Partener și Lider Consultanță în afaceri PwC România.

Potrivit raportului, cele mai dinamice sectoare în 2019 au fost IT&C, imobiliare și farmaceutic servicii medicale. Pentru 2020, este de așteptat ca energia să fie unul dintre sectoarele dinamice, fiind preconizate două tranzacții mari vânzarea activelor grupul ceh CEZ și ale companiei italiene Enel. De asemenea, sectorul farmaceutic și al serviciilor medicale își va continua consolidarea, marii jucătorii fiind în continuă căutare de achiziții de jucători mai mici și specializați.

„Pentru 2020 estimăm că sectorul tehnologiei va deveni din ce în ce mai atractiv, achizițiile în acest sector generând o îmbunătățire semnificativă a produselor și serviciilor, cât și o creștere a eficienței operaționale. Astfel, companiile de tehnologie devin o țintă predilectă de achiziție pentru jucători din toate sectoarele de activitate. Companiile românești se află la momentul deciziilor strategice privind transformarea modelelor de business tradiționale prin adoptarea tehnologiilor inovatoare”, a adăugat Dinu Bumbăcea.

În 2019, echipa integrată a PwC D&B David și Baias a fost implicată în mai multe tranzacții, printre care vânzarea spitalelor Premiere și OncoCard, vânzarea Optiplaza către Innova, cumpărarea RTC de către Altex, cumpărarea unui pachet de acțiuni SLS Cargo de către Fan Courier și tranzacția dintre Eximbank și Banca Românească.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii