Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

PwC BRS scoate la vânzare un teren cu o suprafață de 8,9 hectare situat în Colentina, la un preț de 24,4 milioane de euro

PwC Business Recovery Services (BRS), divizia de insolvență și restructurare a PwC România, scoate la vânzare prin licitație publică deschisă cu strigare, olandeză, un teren în suprafață totală de 89.502 metri pătrați, situat pe Șoseaua Colentina din București și aflat în proprietatea Bel Rom Nouă - societate aflată în procedura de faliment.
shutterstock_388093207-Colentina-Bucuresti-Bucharest

Licitația pentru vânzarea terenului aflat în proprietatea Bel Rom Nouă este fixată pentru data de 12 aprilie 2018, prețul de pornire fiind de 24,4 milioane de euro, iar cel minim de adjudecare coborând la 22,5 milioane de euro.

BelRom este un fond de investiții din Belgia, controlat de Carl Decoopman, Steven Van Den Bossche și Hendrik Danneels, care a intrat pe piața locală în urmă cu aproximativ 15 ani.

În anul 2008, BelRom a deschis European Retail Park din Bacău, ulterior redenumit Hello Shopping Park, în urma unei investiții de aproximativ 60 de milioane de euro. În mai 2010, fondul investise deja circa 400 de milioane de euro pe piața locală, fiind unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de pe piața spațiilor comerciale.

Înființată în anul 2007, în anul 2008, Bel Rom Nouă a achiziționat cele două loturi de teren intravilan în București totalizând 8,9 hectare, având ca scop dezvoltarea unui proiect imobiliar și a unor spații de birouri. La momentul declanșării blocajului pe piața imobiliară, compania a înghețat demararea proiectului, iar, în iunie 2012, a intrat în insolvență. În octombrie 2016, Bel Rom Nouă a intrat în faliment, iar, în 2017, PwC BRS a preluat mandatul de lichidator judiciar.

 „Alocăm un interes deosebit valorificării activelor de tipul acesta (in distress), urmărind prin proiectele noastre să menținem un contact permanent între potențialii investitori și cei în nevoie de surse de finanțare”, spune Edward Macnamara, liderul departamentului de Consultanţă de Management şi Tranzacţii al PwC România.

PwC BRS este departamentul de insolvență și restructurare al PwC România. Principalele arii acoperite de PwC BRS sunt: insolvența, elaborarea de planuri de restructurare în insolvență, precum și în afara procedurii, proiecte de fuziuni și achiziții (M&A) pentru societăți aflate în dificultate, vânzări de active in distress, analiză independentă a afacerii, consiliere în restructurarea datoriilor, redresare financiară (turnaround) și accesare de capital.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii