Cautare
, Contributor

Tech |
|

PwC: Ameninţările cibernetice, pe locul doi în topul preocupărilor companiilor

Ameninţările cibernetice se plasează pe locul doi în topul preocupărilor directorilor executivi din întreaga lume, potrivit unui studiu realizat de PwC.  
cyber crime agent tesla

Dependenţa tot mai mare de serviciile digitale expune companiile la ameninţări cibernetice din ce în ce mai numeroase şi mai complexe, iar securizarea identităţii digitale (Identity & Access Management – IAM) nu a fost niciodată mai critică. De altfel, creşterea semnificativă a incidentelor de securitate cibernetică din 2020, inclusiv atacuri de tip <<ransomware>>, a propulsat ameninţările cibernetice pe locul doi în topul preocupărilor directorilor executivi din întreaga lume, fiind menţionate de 47% dintre directorii executivi, comparativ cu 33% în 2020”, indică cel mai recent raport PwC CEO Survey.

În România, atacurile cibernetice se plasează pe locul cinci în topul preocupărilor directorilor generali.

Companiile au accelerat digitalizarea cu o viteză surprinzătoare în ultimul an, devansând cu doi sau trei ani planurile pe care le aveau pentru următorii cinci ani, după cum spun peste 40% dintre executivii intervievaţi în sondajul Digital Trust Insights, realizat de PwC. Fie că vorbim de procese de business sau muncă de acasă, companiile îşi bazează din ce în ce mai mult activitatea pe tehnologii, cu 35% dintre respondenţi afirmând că accelerează automatizarea pentru a reduce costurile, 31% că modernizează cu noi capabilităţi, iar 29% că ţintesc rapiditatea şi eficienţa proceselor”, se mai arată în studiul PwC.

Numărul de atacuri cibernetice de tip ransomware a crescut cu 767% din 2019 în 2020, reiese dintr-un raport realizat de compania de securitate cibernetică Kaspersky în rândul utilizatorilor săi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii