Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Putin preia conducerea în Topul Forbes al celor mai puternice persoane din lume

Vladimir Putin
Topul Forbes al celor mai puternice persoane din lume este condus în acest an de președintele Rusiei, Vladimiri Putin, care l-a devansat pe liderul Statelor Unite, Barack Obama.

Anul trecut președintele american se afla în fruntea topului realizat de Forbes US.

Putin și-a consolidat puterea pe care o are asupra Rusiei, și nu numai, în timp ce imaginea lui Obama a început să aibă de suferit mai devreme decât era de așteptat pentru un președinte care se află la cel de al doilea mandat. Cei care au urmărit partida de șah dintre cele două puteri, a cărei miză era Siria, sau au aflat de toate scurgerile de informație din cadrul NASA își poate face o imagine clară în ceea ce privește această schimbare a de la vârful topului celor mai puternice personalități, notează Forbes.

Singura femeie care apare în prima parte a topului este cancelarul german Angela Merkel, clasată pe locul cinci. Următoarea personalitate feminină din acest top este prședintele Braziliei, Dilma Rousseff, care ocupă abia locul 20 în clasament.

Vezi aici care sunt primele zece nume din Topul celor mai puternice persoane din lume

Topul Forbes al celor mai puternice persoane din lume este realizat anual de revista americană și reunește 72 de nume, printre care lideri politici, miliardari, directori de companii, filantropi sau antreprenori. Criteriile care au stat la baza întocmirii acestui clasament sunt: aria de influență pe care o au acești oameni, resursele financiare pe care le controlează și cât de activi sunt în exercitarea puterii pe care o dețin.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii