FacebookTwitterLinkedIn

Mai mult, Putin consideră că ultimele manifestații ce au urmat revenirii și încarcerării lui Navalnîi au fost alimentate tot din afara țării, relatează AFP.

„Oponenţii noştri sau adversarii noştri potenţiali (…) au contat întotdeauna pe persoane ambiţioase, însetate de putere, le-au folosit mereu. Ei se folosesc de acest personaj (de Navalnîi – n.r.) tocmai acum, într-un moment în care cetăţenii tuturor ţărilor de pe glob, şi implicit şi ai noştri, cunosc epuizarea, frustrarea şi insatisfacţia din cauza condiţiilor în care trăiesc (n.r. – din cauza pandemiei de coronavirus)”, a declarat Putin într-un interviu pentru presa rusă, difuzat duminică de postul public de televiziune Rossia 24.

Aleksei Navalnîi, în vârstă 44 de ani, a fost condamnat la 2 februarie la doi ani şi opt luni de închisoare pentru că ar fi încălcat un control judiciar datând din 2014.

În repetate rânduri, Aleksei Navalnîi a acuzat autorităţile ruse că vor să-l reducă la tăcere după ce a supravieţuit, în vara trecută, unei tentative de otrăvire cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok de care îl face responsabil pe preşedintele Putin.