Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Puterea antreprenorilor sociali – Sănătate Dulce și cadouri memorabile

Forbes România crede în puterea afacerilor sociale și în beneficiile pe care acestea le aduc comunităților. Regăsiți în continuare câteva dintre cele mai relevante afaceri sociale, participante în cadrul programului Made in Social, dezvoltat de Impact Hub.
Sanatate Dulce

Produsele de la Sănătate Dulce sunt destinate companiilor care sunt în căutarea cadoului perfect pentru evenimentele firmei. Produse românești, locale, calitate premium (gust și ambalare) personalizate și realizate în armonie perfectă om – natură. Proiectul sprijină dezvoltarea economiei locale prin susținerea micilor producători locali.

De ce antreprenoriat social? De ce ați ales să puneți bazele unei afaceri sociale?

Noi am pornit la drum în urmă cu 20 de ani punând bazele Fundației pentru Educație și Dezvoltare locală Agapis! Ne-am dat seama că antreprenoriatul social poate fi o “rețetă” pentru a găsi soluții la nevoile din comunitățile în care oferta de locuri de muncă este limitată,  oamenii nu cred foarte mult în potențialul local, în forța lor de a crea valoare adăugată. Și am creat brandul Sănătate Dulce tocmai în această idee. Antreprenoriatul social este o nevoie majoră în special în comunitățile rurale. Este modul în care se rezolvă probleme atât de ordin social cât și economic, educațional și cultural!

Cum a început povestea business-ului vostru social? Ce provocări ați întâmpinat?

După ani buni în care am susținut și încurajat micii fermieri să producă, am înțeles că nevoia majoră a lor este să își valorifice ceea ce produc. Astfel, în 2011, am aplicat la un concurs de planuri de afaceri pe care l-am câștigat și asa a început povestea Sănătate Dulce. Premiul de 20.000 euro nu a fost suficient și am adunat și alte fonduri din comunitate. Spațiul de producție a fost pus la dispoziție de Primăria Valcău de Jos și am început un business responsabil, asumat, în care am mizat foarte mult pe calitatea produselor, partea socială aflându-se în planul doi de comunicare! Provocările cele mai mari au fost și continuă să fie în sfera vânzărilor,  acolo unde concurăm într-o piață neloială, cu produse din import, produse ce nu respectă standardele de calitate, produse contrafăcute.

Citește: Puterea antreprenorilor sociali – Businessul ce revalorizează meşteşugurile tradiționale rome

Ce rezultate ați înregistrat până acum? 

20 de mici producători susținuti anual/ peste 60 de mii de unități vândute/ 4 locuri de muncă nou create, vizibilitatea crescândă a zonei în plan național și internațional, încredere în produsele de pe Valea Barcăului.

Prin ce vă diferențiați de alte business-uri din același segment? De ce ar trebui ca o companie să colaboreze cu voi?

Oferim o gamă diversificată și inovativă de produse apicole cu un packaging premium  (gama gourme, delicatese, exclusivistă și terapeutică) și o serie de cadouri speciale, care cuprind produse romanești gourme sau handmade 100% . Colaborarea cu noi înseamnă: produse unice pe piața românească, consultanță în alegerea celei mai bune variante de cadou, personalizare, livrare la timp și în condiții facile pentru client, ambalare specială, bonusuri de bon ton, satisfacția susținerii și participării la dezvoltarea reală a unei comunități locale din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii