Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Cariere |
|

Puterea antreprenorilor sociali: Atelierul de pânză

Forbes România crede în puterea afacerilor sociale și în beneficiile pe care acestea le aduc comunităților. Regăsiți în continuare câteva dintre cele mai relevante afaceri sociale, participante în cadrul programului Made in Social, dezvoltat de Impact Hub.
 aboneaza-te
Atelierul de panza

Atelierul de pânză produce sacoșe din bumbac 100%, care pot fi imprimate și personalizate ca materiale promoţionale către companii. Acestea sunt lucrate într-un atelier social în care minim 30% din angajaţi sunt persoane cu dizabilităţi, respectând principiile dezvoltării durabile.

1. De ce antreprenoriat social? De ce ați ales să puneți bazele unei afaceri sociale?

ViitorPlus a ales să pună bazele întreprinderii sociale “Atelierul de Pânză” în urmă cu 7 ani, din dorința de a aduce pe piață o alternativă eco la pungile de plastic, sacoșa de pânză (pentru că anual în România se consumă 5 miliarde de pungi de plastic). Ne-am dorit totodată să arătăm cum se poate crea un program funcțional respectând pilonii dezvoltării durabile – echitate socială, protejare a mediului, autosusținere financiară.
2. Cum a început povestea business-ului vostru social? Ce provocări ați întâmpinat?

Provocările au fost multe de-a lungul anilor, de la lipsa investițiilor, la costul mai ridicat al produsului comparativ cu cel al unui produs similar de import, la îmbunătățirea constantă a produselor și serviciilor oferite ș.a. Totuși, am reușit să continuăm programul și datorită susținerii oferită de diferite organizații, precum NESsT România, care stimulează dezvoltarea întreprinderilor sociale. Începutul proiectului a fost el însuși bazat pe o finanțare de 5000$, obținută în urma câștigării unui concurs de proiecte, organizat de o companie cu activități CSR.
3. Ce rezultate ati inregistrat pana acum?

Am produs și vândut 140.000 de sacoșe din bumbac 100% natural, care au înlocuit peste 21 de milioane de pungi de plastic; Am reutilizat peste 700 de kilograme de deșeuri textile (nu au mai ajuns la groapa de gunoi); Am angajat 26 de persoane; Suntem unitate protejată cu minim 30% din angajați persoane cu dizabilități (deoarece în România rata șomajului în rândul persoanelor cu dizabilități este de 90%),

susținem economia locală – țesătura de bumbac este produsă în România, iar în perioada cuprinsă între anii 2011-2015, Atelierul a plătit taxe și impozite la bugetul de stat și asigurărilor sociale în valoare de peste 402.500 lei.

4. Prin ce va diferentiati de alte business-uri din acelasi segment? De ce ar trebui ca o companie să colaboreze cu voi?

Asigurăm companiilor o calitate ridicată a produselor și serviciilor oferite, putem personaliza imprimeurile și modelele de produse în funcție de nevoile clienților. Achiziționarea se poate face de către companii cu zero costuri suplimentare – suntem autorizați unitate protejată, ceea ce permite companiilor cu peste 50 de angajați să opteze între fie pentru a plăti fondul de handicap la stat sau a achiziționa produse și servicii de la unități protejate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii