Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Cariere |
|

Puterea antreprenorilor sociali: Asociația Phoenix-Speranta

Forbes România crede în puterea afacerilor sociale și în beneficiile pe care acestea le aduc comunităților. Regăsiți în continuare câteva dintre cele mai relevante afaceri sociale, participante în cadrul programului Made in Social, dezvoltat de Impact Hub.
 aboneaza-te
Asociatia Phoenix Speranta

Asociația Phoenix Speranța oferă produse precum: cadouri corporate (săpun natural, lumânări, obiecte din lemn pictate), echipamente de protecție și alte accesorii textile, mobilier, venind totodată în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Companiile vor putea achiziționa obiecte/ servicii de calitate, făcând economii la bugetul companiei și realizând totodată un act de responsabilitate socială.

  1. De ce antreprenoriat social? De ce ați ales să puneți bazele unei afaceri sociale?

Economia ”mare”, adica cea tehnologizată “până-n dinți”, receptivă la macro și micro-schimbări și exigentă la sânge cu forța de muncă, ajută la ieșirea din săracie a unui anumit grup, în mod indirect dar, paradoxal, adâncind disproporțiile, înmulțind barierele, cu toate celelalte consecințe nefaste! De aceea, alternativa antreprenoriatului social este de o mie de ori preferabilă:  stimulează pofta de a redescoperi meșteșuguri uitate, resurse ignorate, gusturi și forme naturale, talente ascunse, creativitate și hărnicie nelimitate. Nu în ultimul rând, reconectează oameni, responsabilizează, redă demnitatea, ne amintește alfabetul uitat al plăcerii de a te exprima prin munca proprie. Am ales să punem bazele unei afaceri sociale pentru toate aceste motive dar și datorită unei întâlniri cu viitorul, întâlnire care s-a petrecut în Olanda, pe vremea în care în România luptam ca persoanele cu dizabilități să fie acceptate în locuri publice. Am constatat că o activitate poate fi executată în multe feluri, unele la care nu te-ai fi gândit niciodată dacă nu ai fi văzut o persoană cu mari deficiențe executând cusături fără mâini, mișcări de dans fără picioare și așa mai departe.

  1. Cum a început povestea business-ului vostru social? Ce provocări ați întâmpinat?

Totul a început cu povestea unor părinți nefericiți de dependența pe viață a copiilor lor față de susținerea părintească. Provocările au fost multe: legislația, nivelul economic general, nivelul cultural, educația, mentalitatea colectivă și individuală. Produci lucruri frumoase și utile, dar puterea de cumpărare este prea mică; încerci handmade, dar neîncrederea în munca persoanelor cu dizabilități este precumpănitoare; produci împotriva unor economii care te bat la preț fără drept de apel. Ai nevoie de specialiști, dar nu-i poți plăti; ai nevoie de tehnologie, de noi spații de producție.

 

  1. Ce rezultate ati inregistrat pana acum? 

Reușim să oferim servicii zilnice pentru aprox. 50 de persoane cu dizabilități și pentru alte 250 de persoane-la nevoie. În anul 2012 am reușit să angajăm peste 30 de persoane cu dizabilități pe piața liberă a muncii și am devenit câștigători ai titlului „Angajatorii abilității” în cadrul Galei persoanelor cu dizabilități.

Din punct de vedere economic, ne mândrim cu deplina legalitate a acțiunilor noastre și cu 10 ani de experiență în colaborarea cu companiile cu peste 50 de angajați., cf. legii 448/2006. Deținem un portofoliu de 221 de companii partenere și reinvestim în mod constant 90% din profitul obținut anual în servicii sociale.

 

  1. Prin ce va diferentiati de alte business-uri din acelasi segment? De ce ar trebui ca o companie să colaboreze cu voi?

Căutam necontenit soluții pentru ca munca – fie și a celui mai limitat- să fie posibilă, să genereze satisfacție și motivație continuă. Ne batem pentru calitate, învățăm din mers, suntem angrenați în activități care nu mai au demult de-a face cu pregătirea de bază, dar ne păstram entuziasmul, ne respectăm misiunea și credem în viziunea noastră legată de valorile economiei sociale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii