Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Purcari, profit în scădere cu 9 procente în S1

În primul semestru din 2020, Purcari Wineries Plc a obținut un profit net de 15,57 milioane de lei, în scădere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut.
 aboneaza-te
shutterstock_1126260782

Conform unui raport al companiei transmis Bursei de Valori București, în trimestrul II societatea a realizat un profit net de 7,54 milioane de lei, mai mic cu 11% față de cel înregistrat în perioada similară din 2019, notează portalul Agrofood.ro

“Declinul veniturilor a fost determinat în principal de performanțele modeste în China și Moldova, ultima fiind într-o mai mare măsură dependența de segmentele HoReCa și Duty Free, precum și vânzările de turism ale Chateau Purcari, care au fost puternic afectate de carantină. În contrast, performanța pe piața din România, cea mai mare pentru grup, a fost foarte puternică cu venituri în creștere cu 24% și o majorare a cotei de piață pentru brandul lider Purcari cu 5 puncte procentuale în segmentul premium. Grupul a mai înregistrat performanțe solide și în alte piețe principale din ECE, inclusiv Țările Baltice, Cehia, Polonia, Slovacia și Ucraina”, se arată în raport.

Datoriile nete ale grupului au scăzut cu 10% la 30 iunie 2020 în comparație cu sfârșitul lui 2019, iar raportul datoriei nete la EBITDA pentru ultimele 12 luni s-a îmbunătățit la 1,4 ori. De asemenea, grupul a înregistrat o creștere a soldului de numerar cu 26%, pe marginea unei gestionari mai stricte a lichidității și a cheltuielilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii