Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Purcari, profit net trimestrial în creștere cu 28%

Purcari Wineries Plc, una dintre cele mai cunoscute crame din Europa Centrală și de Est, a anunțat veniturile în creștere, în T1, cu 8%, ajungând la 49,8 milioane de lei față de aceeași perioadă a anului trecut.
White,Wine,Purcari,,Bucharest,,Romania,,April,2019

Conform raportului financiar, marjele de profitabilitate au avansat mai rapid ca veniturile, fiind impulsionate de o îmbunătățire continuă a mixului de produse, cu EBITDA în creștere +13%, la 19,6 milioane de lei și un profit net  de +28%, ajungând la 10,3 milioane de lei.

Reprezentanții grupului au recunoscut că într-o realitate de piață post-Covid, compania a mizat pe măsurile ferme luate cu scopul de a valorifica cererea online în creștere pentru vinuri.

„Deja a devenit o mantra pentru noi că fiecare criză oferă și mari oportunități; și în acest caz, am încrederea că ieșim mult mai puternici din această pandemie. Am continuat să investim în 2020, când mulți dintre competitorii noștri și-au înghețat dezvoltarea, iar aceasta se reflect în rezultatele noastre și aprecierile consumatorilor noștri. Pot afirma cu certitudine, suntem într-o poziție foarte bună la acest start de 2021”, a comentat Victor Bostan, Director General al Purcari Wineries.

Purcari a anunțat pe 14 mai investiția sa în 8Wines.com, o platformă online de vânzare a vinurilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii