FacebookTwitterLinkedIn

Români! Poate că ați mâncat prea mulți mititei pe 1 Mai. Să fiți sănătoși! De aceea nu ați fost vigilenți și ați lăsat nesancționat un atac mârșav asupra mititeilor noștri tradiționali. Nu e un reproș! Este vorba despre apariția în meniul restaurantelor McDonald’s a unui dușman perfid al micului românesc: McMici! O batjocură la adresa micilor românești!

Iată cum tradiția noastră este atacată de acest produs subversiv – McMici – al unei corporații care s-a obișnuit să aibă restaurantele devastate de protestele patrioților din multe capitale europene! Dar la București a scăpat! Români, asta e tactica acestor corporații, lansează produse „specifice” piețelor locale, sanchi!, în căutare de a câștiga așa-numitele „cote de piață”, apoi, pe măsură ce derulează campanii agresive de marketing, teleghidează consumatori cu creierii spălați la rafturi, făcându-i să le cumpere brandurile venetice. Micul românesc însuși e un brand! Afară cu McMicii din țară!  

Români, nu râdeți! De ajuns cu caterinca! Români, nu dormiți! De-ajuns cu „somnul cel de moarte” (și cu acela de după grătarul la iarbă verde!) Acum trebuie luate măsuri urgente, când UE ne cere să modificăm rețeta mititeilor strămoșești!  

Guvernul să-și desfășoare ședințele în prezența unor grătare, să se vadă la televizor că iese fumul din reuniune. Un secretar de stat desemnat benevol să facă vânt cu vreo mapă ministerială pentru a încinge jarul. Parlamentul trebuie să aloce fonduri suplimentare pentru achiziția de grătare și carne pentru a-și desfășura dezbaterile în jarul încins al mititeilor naționali. Numai așa vor ieși legi mai bune pentru români și pentru micii lor! Și Palatul Cotroceni să frigă zilnic mici, pentru că destule suflete s-au pus acolo la încins!   

CNA trebuie să dea o normă în regim de urgență pentru ca fiecare talk-show și emisiune de divertisment TV să se se desfășoare în prezența unui grătar în funcțiune și cu mititeii pe masă. Nu se poate discuta cu „cărțile pe masă”, atunci se va vorbi cu „micii pe platou”! Să vadă Uniunea Europeană că ne-am schimbat discursul!

Tot guvernul, uite că sar de la una la alta!, trebuie să dea o ordonanță prin care fiecare instituție publică sau privată să fie obligată să deruleze zilnic câteva duzini de mici. Să se pună grătare la ICR și la filialele sale din țară și din străinătate, în locul caloriferelor! La Casa de Sănătate, care nu are citostatice pentru bolnavii de cancer, să se pună cancerele pe grătare! În școli să se introducă programul „Micul și cornul”, urgent!

Nici privații să nu scape! Orice produs românesc din domeniul IT&C din magazine să fie însoțit în sistem promoție de câte un grătar! La orice manifestare a oamenilor de afaceri să fie prezente și grătarele fumegând. Orice târg de locuri de muncă, de turism, de imobiliare sau de tehnică medicală să fie echipat cu grătare. Să funcționeze! Să duduie! Duduie grătarul, duduie și economia națională! Pe Arena Națională să duduie grătarele și fumul să se vadă de pe Lună, dacă se poate!

Români, apărați micul de UE! Cu mic cu mare, puneți mâna pe grătare! Șomeri și slăbănogi, burtoși și diabetici, asudați și constipați, frustrați și ulceroși, maneliști și graseiați, consilieri și analiști, nespălați și vegetarieni! A sosit clipa când trebuie să pornim la război. Un război mic, mic, mic, pe gustul nostru!