Cautare




, Contributor

Rețete |
|

Pulpă de miel cu rozmarin

Sărbătorile Pascale se apropie și de pe masă nu ar trebui să lipsească friptura de miel.
Roasted,Mutton,Lamb,Leg,Sliced,In,A,Wooden,Tray,With
Ingrediente

1 pulpă din spate de la un miel mare

50 g unt

1 linguriță rozmarin pudră

zeama de la ½ lămâie

1 căpățână de usturoi

200 ml vin alb

sare

piper

3 lingurițe boia dulce

Mod de preparare

Mai întâi, speli pulpa de miel, o usuci cu prosoape absorbante, o stropești cu zeama de lămâie, o freci bine, o acoperi cu folie de plastic și o lași la frigider o oră, după care o scoți și o lași să ajungă la temperatura camerei.

Presari carnea cu sare, piper, boia dulce, rozmarinul pudră și o stropești cu o lingură de ulei. O freci bine pe toate părțile și o așezi  într-un vas termorezistent mai încăpător uns cu unt, o stropești cu vinul alb, pui cățeii de usturoi zdrobiți, puțină apă și acoperi vasul cu folie de aluminiu. Îl introduci  în cuptorul încins la 160°C pentru o oră, după care iei folia și lași la 200°C pentru 40 de minute. Mai ungi friptura din când în când cu sosul din vas.

Scoți vasul din cuptor, acoperi  cu folie și lași 10 minute înainte de a servi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii