FacebookTwitterLinkedIn

Cineast original, Wes Anderson a fost nominalizat de șapte ori la premiile Oscar – pentru regie, cel mai bun film, de trei ori pentru scenariu și de două ori pentru cel mai bun film de animație.

Din 2000 încoace, regizorul și-a format un ecosistem din care fac parte scenariștii Noah Baumbach și Roman Coppola și actorii săi preferați – Bill Murray, Owen Wilson, Jason Schwartzmann, Adrien Brody și Tilda Swinton – pe care i-a distribuit în majoritatea filmelor sale: „The Royal Tenenbaums”, „The Life Aquatic with Steve Zissou”, The Grand Budapest Hotel”, „The Darjeeling Limited” și, cel mai recent „The French Dispatch”.

Coincidență sau nu, unul dintre filmele sale, „The Darjeeling Limited”, este un „railroad movie”: trei frați, interpretați de favoriții Owen Wilson, Adrien Brody și Jason Schwartzman, se întâlnesc în India și pornesc într-o călătorie cu un tren de lux.


„Am avut ocazia adesea, în filmele mele, să reconstitui compartimente de vagon sau chiar vagoane”, spune regizorul. „Așa că am fost nerăbdător să fac ceva nou, participând totodată la procesul de conservare care implică majoritatea trenurilor clasice Belmond. Ei păstrează viu ceva foarte deosebit. O „specie” de transport care, deși e pe cale de dispariție, este cât se poate de potrivită pentru vremurile noastre.”

Vagonul pe care l-a amenajat Wes Anderson este un model Cygnus, construit în anii 50. Probabil nu întâmplător, acesta a avut parte de propria porție de celebritate: a apărut în 1972 în filmul „Agatha”, cu Dustin Hoffman și Vanessa Redgrave și, în calitate de component al expresului British Pullman, a transportat personalități ale lumii politice și de afaceri și membri ai Casei Regale.


Îndrăgostit de trenuri și pasionat de meșteșugurile artizanale, Wes Anderson l-a îmbrăcat pe vârstnicul Cygnus într-un costum modern, în care se regăsește stilul cinematografic al regizorului, caracterizat de simetrie, culori complementare și forme geometrice.

Pentru scaune și mochetă, regizorul a optat pentru diverse nuanțe de verde, în timp ce tavanul roz-pastel este încadrat de o bordură de inox pe care sunt amplasate corpurile de iluminat.

Cu adevărat remarcabile sunt însă decorurile din lemn, pe care sunt reprezentate raze de soare, nori, stele sau valuri. Un laitmotiv al amenajării este lebăda, aluzie la numele vagonului (Cygnus – Constelația lebedei).


Cu opt locuri în două compartimente Pullman Coupe și 18 în zona deschisă (Pullman Dining), vagonul amenajat de Wes Anderson este disponibil pentru oricare din traseele pe care British Pullman le parcurge în Marea Britanie.

Călătorii care optează pentru Pullman Dining beneficiază de serviciile standard oferite pe trenurile expres Belmond. Cei care aleg să călătorească cu Pullman Coupe by Wes Anderson au prioritate la îmbarcare în Victoria Station din Londra, primesc șampanie Veuve Clicquot la discreție pe parcursul călătoriei și un meniu exclusiv, cu cocktailuri și vinuri premium – totul servit în veselă selectată de regizor. De asemenea, clienții de la clasa Coupe pot face un tur al expresului însoțiți de șeful de tren și la sosire primesc cadou un set cu două pahare de șampanie.

Rezervările pentru Pullman by Wes Anderson pot fi făcute din 13 octombrie. Pentru Pullman Dining by Wes Anderson prețurile pornesc de la aproximativ 400 de lire sterline, în timp ce pentru Pullman Coupe prețul pleacă de la 1.800 de lire.