Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Publicul european are tot mai puțină încredere în new media

Radiourile și televiziunea rămân cele mai de încredere media din Europa cu 85% dintre țările europene având încredere în radio și 75% în televiziune, potrivit unui raport EBU intitulat „Trust In Media 2019” și care arată că diferența de încredere dintre media tradițională și new media este în continuă creștere, infomrează Media Expres.
Radio.jpg

Radioul reprezintă media cea mai de încredere la nivelul cetățenilor UE – pentru un procent de 59% din populație, iar puțin peste jumătate dintre toți cetățenii UE au încredere în TV, notează Media Expres.

Pe de altă parte, în Internet au încredere doar 32% din cetățeni, iar în rețelele sociale doar 19% (în scădere de la 36% și, respectiv, 21% în 2014). 

 

Pentru prima dată, raportul a arătat că tot mai mulți oameni au tendința să aibă mai degrabă încredere, decât neîncredere, în presa scrisă.

Serviciile publice de media se numără printre primele cinci branduri de încredere în peste 80% din piețele din Europa de Nord și Europa Centrală. În mai mult de 60% din aceste piețe, media publice sunt numărul unu pentru știri de încredere.

Luând în considerare corelația pozitivă între credibilitatea știrilor naționale și satisfacția cetățenilor față de democrație, asta înseamnă că radioul și televiziunea sunt indispensabile pentru societatea europeană, potrivit oficialilor EBU.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI – APRILIE 2019

Directorul Serviciului de Informații al EBU, David Fernandez Quijada, a declarat: “Cu cât mai multe media publice naționale sunt percepute ca fiind libere de presiunea politică, cu atât este mai mare nivelul libertății presei într-o țară”.

“Cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei (3 mai, n.red.), ar trebui să susținem rolul important al organizațiilor publice de presă în susținerea valorilor democratice și promovarea unui peisaj media liber și independent”.

AUDIENȚELE TV LA NIVEL URBAN – APRILIE 2019

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii