Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Publicitatea TV pentru lactate a crescut curajos, apoi s-a redus brusc din cauza… „aflatoxinei”

lactate.jpg
Volumul de publicitate TV consumat de producătorii de lactate a fost cu 25,3% mai mare în primele două luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut. Dar creșterea a fost descurajată în luna martie de așa-zisul „scandal al  laptelui contaminat cu aflatoxină”.

Doar cinci producători de lactate au derulat campanii de promovare TV în ianuarie și februarie 2013. Aceștia au adunat 8.745 puncte de audiență pe targetul comercial (urban, 18 – 49 de ani). Este un buget redus în comparație cu alte piețe din categoria FMCG (Fast Moving Consumer Goods). Totuși, acesta este cu 25,3% mai mare decât cel înregistrat în primele două luni ale anului 2012.

Compania Danone România a consumat 3.049 puncte de audiență pe targetul comercial (Gross Rating Point – GRP’30), fiind liderul publicității TV pe segmentul lactate. Dar consumul său a fost cu 23,1% mai mic decât anul trecut. Danone și-a concentrat promovarea pe brandul Danone Activia, care a consumat 1.239 GRP’30pe segmentul comercial. Danone Activia a fost cel mai promovat brand de la Danone, în primele două luni.

Al doilea consumator de publicitate TV a fost Napolact a cărui campanii au obținut 2.512 GRP’30, cu 139,6% mai mult decât anul trecut. Iaurtul Napolact a fost cel mai promovat brand al acestui producător, cu 1.508 GRP’30 pe targetul comercial. Pe baza punctelor de audiență (GRP’30) clienții publicitari cumpără spații de publicitate.

Reclamele brandurilor Albalact au adunat 1.556 GRP’30pe targetul comercial, cu 286% mai mult decât în primele două luni ale anului 2012. Cel mai vizibil brand pe micul ecran a fost brânza Rarău (801 GRP’30).

Alți doi producători de pe această piață au avut bugete modeste: Covalact (945 GRP’30) și Hochland (682).

Din păcate, în martie, consumul de publicitate TV pe această piață s-a redus până aproape de „tăcere” din cauza „scandalului laptelui contaminat cu aflatoxină”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii