Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Publicis Groupe a devenit acționarul majoritar al agenției Zenith România

maria_tudor.jpg
Rețeaua internațională de comunicare Publicis Groupe a devenit acționarul majoritar al agenției de media Zenith România, anunță un comunicat de presă al grupului. Până acum, Zenith era o agenție afiliată la Publicis Groupe. Prin această mișcare, Publicis își consolidează poziția în România, grupul fiind prezent în acționariatul agențiilor Leo Burnett&Target și Grupul Publicis Communication Services Bucurest.

Zenith România a fost lansată în anul 2000, agenția oferind servicii de cumpărare de media, planificare, strategie de comunicare, cercetare, evaluare și comunicare digitală. Are 50 de angajați.

Până la acest anunț, Zenith activa ca o agenție afiliată. Acum, Publicis Groupe Media Network ZenithOptimedia a preluat controlul majoritar al Zenith.

Maria Tudor, Managing Director, Zenith România , a declarat: „Am reprezentat cu mândrie ZenithOptimedia în România de peste un deceniu. Această achiziție este rezultatul creșterii constante a Zenith pe piața locală”.

În portofoliul de clienți al agenției figurează, printre altele, branduri locale și internationale: Carrefour, Reckitt Benckiser, L’Oreal, Nestlé, ING Group și Mercedes – Benz.

Nicole Pruesse, CEO ZenithOptimedia pentru Europa Centrală, de Est și de Nord,  a declarat: „Sunt încântată să urez bun venit Zenith România în ZenithOptimedia”.

În anul 2012, Zenith România a realizat o cifră de afaceri de 39,48 milioane de euro și a raportat un profit net de 1,6 milioane de euro, potrivit datelor depuse la Ministerul Finanțelor Publice și calculate de „Forbes România” la cursul de 4,45 lei/euro. Printre cei mai importanți clienți ai agenției în 2012 s-au numărat: Reckitt Benckiser, Ferrero, L'Oreal, Nestlé, Ficosota și Carrefour.

Zenith Media face parte din grupul Centrade Saatchi&Saatchi, fondat de Radu Florescu, holding care a raportat anul trecut o cifră cumulată de afaceri de 54,1 milioane de euro, cu un profit net de 2,7 milioane de euro.

 

Vezi bilanțul financiar pe 2012 al grupului Centrade Saatchi&Saatchi.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii