Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Social media |
|

Publicațiile create de partide politice nu vor mai avea privilegii pe Facebook

Publicațiile create de organizaţii politice nu se vor mai bucura de aceleaşi privilegii ca media independente, a anunţat Facebook.  
stiri politice Facebook News

Rețeaua de socializare a constatat că există un număr în creştere de aşa-numite publicaţii informative, direct legate de partide sau personalităţi politice, ce au ca scop influențarea politicilor publice sau a alegerilor, transmite France Presse, citată de Agerpres.

Aceste așa-zise mass-media americane vor putea să rămână pe platformă, dar să nu apară pe Facebook News, secţiunea de ştiri unde sunt difuzate articole din cotidiene și reviste.

Mai mult decât atât, astfel de pagini care de multe ori se prezintă ca site-uri de ştiri locale, vor fi considerate ca entităţi politice şi nu vor mai putea difuza informaţii prin mesageriile Messenger şi WhatsApp.

Facebook News

La sfârşitul lunii iunie, Facebook a decis să acorde prioritate “acoperirii originale a actualităţii”: când sunt publicate articole diferite în aceleaşi ştiri, algoritmul trebuie să identifice pe cel care “este cel mai adesea citat ca fiind la sursa informaţiilor” şi să-l facă să apară în frunte.

La rândul său, Google a anunţat săptămâna trecută că agenţii de publicitate politică ce se prezintă ca site-uri de informaţii locale nu vor mai putea face publicitate din septembrie.

De asemenea, și Twitter a interzis toată publicitatea cu caracter politic în toamnă, inclusiv cea făcută de media ce primesc finanţare de la partide şi comitete politice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii