Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Opinii |
|

Clubul Foto lansează o scrisoare deschisă privind modificarea legislației dronelor în România

Publicația Clubul Foto supune atenției o scrisoare deschisă către Ministerul Transporturilor și Autoritatea Aeronautică Română referitoare la Proiectul de Modificare a Legislației Dronelor în România (aflat in dezbatere publică până pe 30 Martie).
shutterstock_317600432

Scrisoarea este inițiată ca urmare a dezbaterii publice cu privire la identificarea şi admisibilitatea la zbor a unor categorii de aeronave fără pilot la bord utilizate pentru desfăşurarea de activităţi de zbor sportiv, recreativ şi de cercetare-dezvoltare, în scopul analizării prevederilor sale și transmiterii de observații.  Scrisoarea a fost co-inițiată de șase fotografi, juriști și jurnaliști români, posesori și utilizatori de drone de mici dimensiuni, fiind adresată Autorității Aeronautice Civile din România, Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naționale și Consiliului Concurenței.

Inițiatorii subliniază importanța dronelor pentru întreprinderile mici și mijlocii, pentru freelanceri, fotografi, videografi, vloggeri întrucât oferă posibilitatea de a-și spori eficiența și competitivitatea.

Reglementarea actuală aplicabilă dronelor nu ține cont de viziunea Comisiei Europene exprimată în Strategia din domeniul aviației pentru Europa (Comunicarea Comisiei Europene către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul economic și Social European și Comitetul regiunilor o strategie în domeniul aviației pentru Europa (com/2015/0598 final).

Astfel, conform documentului Comisiei Europene “este nevoie de o abordare mai proporțională a reglementării, precum și de recunoașterea diferențelor dintre riscurile implicate de diverse sectoare ale aviației civile. În fine, aceasta presupune eliminarea normelor și a procedurilor care adaugă timp, sarcini și costuri în plus, însă nu contribuie la siguranță, precum și a celor care frânează inovarea și spiritul antreprenorial”, se mai arată în document.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii