FacebookTwitterLinkedIn

Moţiunea de cenzură este intitulată „România eşuată. Recordul “fantastic” al Guvernului Cîţu”. Faţă de demersul social-democraţilor, liberalii au decis ca toţi parlamentarii PNL să asigure prezenţa cvorumului la moţiunea de cenzură, dar să stea în bănci în momentul votării, notează portalul stiri.tvr.ro.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: „Este o moţiune de cenzură care îşi propune să răspundă simplu, clar şi documentat la câteva întrebări. Românii trăiesc mai bine ca în urmă cu un an şi jumătate? Îşi permit românii mai multe lucruri decât în urmă cu un an şi jumătate? Este mai puţină sărăcie în ţară decât în urmă cu un an şi jumătate? Este România mai respectată în Uniunea Europeană sau în lume? Răspunsul este: evident că nu. În guvernarea de dreapta, România trăieşte de pe o zi pe alta din împrumuturile de zeci de miliarde de euro la nişte dobânzi extraordinar de mari, cele mai mari din UE”.

Ludovic Orban, președintele PNL: „La nivelul coaliţiei şi în partid am luat decizia, la moţiunea de cenzură, să fim prezenţi şi să nu votăm, astfel încât să arătăm lipsa de majoritate şi gratuitatea acestui demers politicianist al PSD”.