FacebookTwitterLinkedIn

Profitul operaţional brut al Provident Financial România, conform standardelor internaţionale de raportare financiară IFRS, a fost de circa 6,8 milioane de euro. Compania de credite de consum a depășit pragul de 300.000 de clienți activi în ultimul trimestru din 2013, în creștere cu 17% comparativ cu nivelul raportat în decembrie 2012.  În 2013, compania a deschis puncte noi de lucru în județele Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Caraș-Severin, Tulcea și Sălaj.

Compania de credite de consum, care este filiala locală a grupului britanic International Personal Finance (IPF), a lansat în septembrie 2013 şi operaţiunile din Bulgaria, cu ajutorul infrastructurii și resurselor de management deja existente în România, iar  în acest moment există patru sucursale şi 2.400 de clienți în această ţară.  Investițiile în lansarea și extinderea operațiunilor în Bulgaria s-au ridicat la 2,5 milioane de lire sterline (peste 3 milioane de euro). 

Valoarea totală a împrumuturilor emise în 2013 în România şi Bulgaria a fost de aproape 127,5 milioane de euro, iar veniturile au crescut la peste 81 de milioane de euro.

Ivo Kalik, Directorul General al Provident Financial România, a observat  astfel o îmbunătățire a condițiilor macroeconomice și stabilizarea încrederii consumatorilor.  “Testăm mai multe posibilități care ne vor permite să dezvoltăm portofoliul de produse pe care îl oferim clienților noștri. Printre acestea, se numără credite cu perioade mai lungi de rambursare sau programe care recompensează clienții fideli inclusiv prin reduceri ale costului împrumuturilor”, a declarat Directorul General, se arată într-un comunicat al companiei.

Grupul IPF a anunţat pentru 2013 o creștere cu 7% a numărului de clienți, ajungând la aproape 2,6 milioane în cele opt țări unde este prezent. Valoarea împrumuturilor emise la nivel de grup a depășit anul trecut 1,2 miliarde de euro, în creștere cu 15% față de anul precedent.