Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

Provident, împrumuturi de 54,9 milioane de euro în primul semestru

guliver_gettyimages_6_opt.jpg
Grupul britanic International Personal Finance (IPF), din care face parte Provident Financial România, a prezentat marți la Londra raportul financiar pe primul semestru al anului 2013.

Compania de credite de consum Provident Financial România a acordat în prima jumătate a acestui an împrumuturi în valoare de 54,9 milioane de euro. Cifra reprezintă o creștere cu aproximativ 12% comparativ cu perioada similară din 2012.

Veniturile Provident Financial România, care are în acest moment un portofoliu de peste 269.000 de clienți activi,  au depășit 37,2 de milioane de euro în primul semestru din 2013, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă din 2012.

După extinderea cu 10 noi puncte de lucru în județele Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Tulcea și Sălaj în prima parte a anului, Provident are în plan o extindere geografică similară în a doua jumătate a anului. “Ne menţinem obiectivul de a avea peste 500.000 de clienți activi în România în următorii ani”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

În cei 7 ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 180 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 25 de milioane de euro.  

În primul trimestru al acestui an, grupul IPF a anunțat că își va extinde operațiunile pe piața din Bulgaria pe baza infrastructurii pe care a dezvoltat-o în România.

Provident Financial România este prima instituţie financiară din România care oferă serviciul opțional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor. Grupul britanic International Personal Finance (IPF) este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii