Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

Provident a emis în 2014 împrumuturi în valoare de 132,7 mil euro în România și Bulgaria

Valoarea totală a împrumuturilor emise de Provident în 2014 în ambele țări a crescut cu 8%, iar veniturile companiei, cu 19,3%.
euro.jpg

Filialele din România și Bulgaria ale grupului britanic International Personal Finance (IPF), care operează sub brandul Provident, au depășit pragul de 320.000 de clienți activi în 2014, în creștere cu 5% comparativ cu nivelul raportat în decembrie 2013. Provident Financial România este o instituție financiară nebancară care face parte din grupul britanic furnizor de credite la domiciliu International Personal Finance (IPF).

IPF a lansat operațiunile pe piața din Bulgaria la finalul anului 2013 folosind infrastructura și resursele de management din România și, de atunci, rezultatele celor două țări sunt raportate cumulat. Valoarea totală a împrumuturilor emise în 2014 în ambele țări a crescut cu 8% până la 132,7 milioane de euro, în timp ce veniturile au atins 93,4 milioane de euro, cu 19,3% mai mult comparativ cu 2013. Profitul operaţional brut consolidat al Provident în România și Bulgaria, conform standardelor internaţionale de raportare financiară IFRS, a fost de 6,1 milioane de euro.

Pentru România, Provident a introdus în 2014 în portofoliul său de produse împrumuturi cu costuri reduse pentru clienții existenți și mai multă flexibilitate în ce privește sumele și perioadele disponibile, în funcție de istoricul și de comportamentul lor de plată.

Grupul IPF a anunţat pentru 2014 o creștere cu 2,4% a numărului de clienți, depășind 2,6 milioane în cele 8 țări unde este prezent. La începutul acestui an, ca parte a strategiei sale de diversificare a produselor de creditare și a canalelor de distribuție, IPF a achiziționat compania de credite online MCB, care are peste 120.000 de clienți în Letonia, Lituania, Estonia și Australia.

Valoarea împrumuturilor emise la nivel de grup a depășit anul trecut  1,2 miliarde de euro, fiind în creștere cu 5% față de anul precedent, în timp ce veniturile IPF au fost de circa 971,2 milioane de euro, cu 12,7% mai mult decât în 2013. În ultimul an, IPF a investit 6,9 milioane de euro în extinderea operațiunilor din Bulgaria și va mai investi 4,5 milioane de euro în 2015.

Compania are  nouă ani de prezență pe piața locală și  peste 850 de angajați în România, alături de  3.700 de agenți independenți în 80 de orașe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii