FacebookTwitterLinkedIn

Protestatarii au luat cu asalt clădirile guvernamentale libaneze, inclusiv ministerul de externe, scrie Euronews. Pentru a calma oamenii, poliția a folosit gaze lacrimogene.

Crucea Roșie Libaneză a declarat duminică dimineață că cel puțin 65 de persoane au fost transportate la spitalele din apropiere și alte 185 au fost tratate la fața locului. Cel puțin un ofițer de poliție a murit în urma confruntărilor, potrivit AFP.

Prim-ministrul libanez a declarat că va introduce legislația pentru alegeri anticipate, solicitând partidelor politice să lase deoparte dezacordurile.

Oficialii au declarat că explozia din Beirut s-a datorat din cauza unui depozit de 2.750 de tone de azotat de amoniu, amenajat fără măsuri de precauție.

Explozia din portul Beirut a lăsat fără adăpost cel puțin 300.000 de oameni din capitala libaneză și a deteriorat aproape jumătate din oraș. Aproximativ 158 de persoane au murit și 5.000 au fost rănite.

Mai mult decât atât, catastrofa a avut loc în timpul celei mai grave recesiuni economice din Liban, când moneda libaneză a pierdut 80% din valoarea sa față de dolarul american.

Liderii mondiali, inclusiv președinții SUA și Franța, urmează să participe duminică la o conferință care vizează strângerea de fonduri pentru Liban.