Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

Proteste violente în Italia împotriva certificatului verde

În Italia, sute de oameni au manifestat sâmbătă împotriva certificatului verde pentru Covid-19, iar poliția a acționat folosind tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a risipi mii de protestatari.  
proteste

Peste 10.000 de oameni au protestat la Roma, nemulțumiți de noile restricții impuse celor nevaccinați, respectiv impunerea certificatului verde la locul de munca, măsură care se va aplica începând cu 15 octombrie, scrie Reuters.

Protestele au devenit din ce în ce mai violente în timpul zilei de sâmbătă. Poliția a folosit împotriva manifestanților tunuri de apă și spray-uri de piper pentru a împinge mulțimea înapoi.

Un grup de persoane a încercat să depășească rândurile de poliţişti pentru a ajunge la biroul prim-ministrului Mario Draghi, în timp ce un grup separat a încercat să intre în sediul principalului sindicat din Italia, CGIL.

CGIL a acceptat sistemul certificatului verde pentru angajaţi. “Asaltul asupra sediului naţional al CGIL este un act de hoţ fascist, un atac asupra democraţiei şi asupra lumii muncii. Nimeni nu ar trebui să creadă că poate întoarce ţara noastră în trecutul său fascist”, a declarat liderul său Maurizio Landini.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii