Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Proteste în Italia din cauza noilor restricții de limitare a răspândirii virusului COVID

Proteste violente au izbucnit luni, 26 octombrie, în toată Italia împotriva noilor restricții pentru limitarea celui de-al doilea val Covid al țării.  
proteste

Demonstrațiile au început la scurt timp după ce ordinul guvernului național de a închide restaurante, baruri, săli de sport și cinematografe a intrat în vigoare la ora locală 18:00, scrie BBC.

Au fost raportate manifestații în mai multe orașe importante – inclusiv în Torino, unde au fost aruncate cocktailuri Molotov asupra ofițerilor. La Milano au fost folosite gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor, în timp ce violența a fost raportată și la Napoli.

Manifestanții au dat drumul la petarde uriașe și au aprins rachete colorate în oraș, a informat agenția de știri Reuters, în timp ce polițiștii în echipament anti disturbant au răspuns cu gaze lacrimogene.

Protestele au izbucnit și în aproximativ o duzină de alte orașe, inclusiv Roma și Palermo.

În timp ce blocajul național inițial, de la începutul acestui an, a fost respectat în mod pașnic, anunțul de măsuri reînnoite a fost întâmpinat imediat într-un mod violent.

Întreprinderile mici susțin că încă se recuperează după primul blocaj și că mai multe restricții le-ar putea duce în faliment. O serie de magazine de lux din centrul orașului Torino, inclusiv un magazin Gucci, au fost jefuite de mulțimile care s-au revărsat pe străzi după intrarea în vigoare a regulilor.

Ce măsuri a introdus Italia?

Restaurantele, barurile și cafenelele trebuie să oprească serviciul de masă la ora 18:00 și să ofere mâncare de luat la pachet până la miezul nopții. Sporturile de contact sunt interzise, ​​dar magazinele și majoritatea afacerilor vor rămâne deschise.

Credem că vom suferi puțin luna aceasta, dar strângând din dinți cu aceste restricții, vom putea respira din nou în decembrie“, a declarat duminică premierul Giuseppe Conte într-o conferință de presă.

Noile restricții, care sunt în vigoare până la 24 noiembrie, vor avea, de asemenea, 75% din clasele din liceele și universitățile din Italia desfășurate online.

Guvernul îndeamnă, de asemenea, oamenii să nu călătorească în afara orașelor de origine, cu excepția cazului în care este absolut necesar și să evite utilizarea transportului public, dacă este posibil.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii