Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Proteste fără mască la Londra, împotriva restricțiilor COVID

Sute de persoane au manifestat la Londra împotriva noilor restricții COVID-19, emise pe fondul unei creșteri îngrijorătoare a numărului de cazuri.  
 aboneaza-te
proteste Londra

Mulți dintre protestatarii din Trafalgar Square nu purtau măști și au spus că s-au săturat de restricțiile care le încalcă libertățile, relatează Euronews.

Zece persoane au fost arestate și patru ofițeri de poliție au fost răniți în confruntările cu protestatarii, a anunțat Poliția Metropolitană din Londra.

„Rămânem într-o criză de sănătate publică și adunările de multe persoane pun în pericol sănătatea dvs. și a familiei”, a avertizat poliția într-un tweet înainte de eveniment.

Măsuri suplimentare în Marea Britanie

Protestele sunt scutite de „regula celor șase” – care interzice adunările a mai mult de șase persoane -, dar a avertizat că trebuie respectată distanțarea socială.

Poliția a anunțat că mulțimile „nu au respectat condițiile de evaluare a riscurilor și au pus oamenii în pericol de a transmite virusul”.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că „recunoaște povara și impactul pe care aceste măsuri suplimentare îl au asupra vieții noastre de zi cu zi, dar trebuie să acționăm colectiv și rapid pentru a reduce infecțiile”.

Marea Britanie a fost cea mai puternic afectată țară din Europa de pandemie, cu aproape 42.000 de decese cauzate de COVID-19.

Cardiff, Swansea și Llanelli se vor închide

Aproape jumătate din Țara Galilor, inclusiv capitala Cardiff, va fi supusă restricțiilor de circulație locală.

Ministrul galez al sănătății, Vaughan Getting, a anunțat vineri că începând de duminică, de la ora 18.00, va fi interzisă intrarea sau ieșirea din orașele Cardiff și Swansea fără un motiv valid, cum ar fi munca sau școala. De asemenea, aceleași prevederi vor intra în vigoare cu o zi înainte în Llanelli.

Mai multe țări europene au emis noi restricții pentru a reduce răspândirea virusului, în timp ce experții în sănătate sunt îngrijorați de numărul în creștere de spitalizări.

Restricții la Madrid

Regiunea Madrid, epicentrul pandemiei din Spania, se pregătește să extindă restricțiile deja existente la noi zone. De luni, alți aproximativ 167.000 de rezidenți vor putea părăsi cartierul doar din motive specifice: să meargă la serviciu, la medic sau să-și ducă copiii la școală.

În total, puțin peste un milion de oameni, dintr-un total de 6,6 milioane, sunt acum supuși acestor noi restricții în regiunea Madrid. Măsurile au fost considerate insuficiente de către guvernul spaniol care a cerut extinderea acestora la întreaga capitală.

Între timp, în Australia, ministrul sănătății din Victoria a demisionat în urma unei anchete cu privire la motivul pentru care au fost folosiți agenții de pază în locul celor din poliție sau armată la hotelurile de carantină.

Cetățenii din Melbourne, care sunt în carantină de mai bine de o lună, așteaptă reducerea restricțiilor de luni, printre măsurile de relaxare fiind întoarcerea la școală a unor elevi și permiterea întâlnirilor în aer liber a unui număr de cel mult cinci persoane din două gospodării.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii