Cautare
, Contributor

News |
|

Protestatarii din Myanmar pot face 20 de ani de închisoare, conform noii legi

Armata din Myanmar a avertizat protestatarii din toată țara că ar putea primi până la 20 de ani de închisoare dacă obstrucționează forțele armate.  
February,7,,2021:,Myanmar,Protesters,Living,In,Thailand,Rally,In

Condamnări lungi și amenzi grele se vor aplica și celor care vor fi găsiți vinovați de incitarea la „ură sau dispreț” față de liderii loviturii de stat, au spus reprezentanții armatei, relatează BBC.

Modificările legislative au fost anunțate pe măsură ce vehicule blindate au apărut pe străzile mai multor orașe.

Sute de mii de oameni au luat parte la proteste în ultimele zile.

Manifestanții cer eliberarea din detenție a liderilor lor aleși, inclusiv Aung San Suu Kyi, și restabilirea democrației în Myanmar, numită oficial Republica Uniunea Myanmar, cunoscută în limba română și ca Birmania. Aceasta este a doua țară ca mărime din Asia de sud-est.

Suu Kyi a fost închisă împreună cu alți membri ai guvernului la 1 februarie, dar reținerea ei urma să se încheie la 15 februarie, potrivit agenției de presă Reuters.

Acuzațiile împotriva ei includ deținerea de dispozitive de comunicare ilegale – walkie-talkies folosite de personalul ei de securitate.

Partidul condus de Suu Kyi a fost ales într-o victorie răsunătoare în noiembrie anul trecut, dar armata a pretins că a fost un caz de fraudă electorală, fără a oferi dovezi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii