FacebookTwitterLinkedIn

Protestul transportatorilor are loc joi în intervalul orar 09.00 – 15.00, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului Romaniei.

Cu toate că Guvernul a aprobat ordonanţa privind RCA, ce include îngheţarea preţului primelor de asigurări obligatorii pentru o perioadă de şase luni, transportatorii au ieșit în stradă.

Premierul Dacian Cioloş a declarat la începutul şedinţei că după mai multe discuţii avute cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), cu asiguratorii şi cu transportatorii, s-a ajuns la concluzia că ”soluţia cea mai bună şi cea mai rapidă pentru a rezolva această problemă care trenează şi care riscă să pună în dificultate sectorul transportatorilor din România” este o ordonanţă de urgenţă.

Premierul a amintit şi de proiectul de lege existent în Parlament, iniţiat în aprilie.

Cioloş a ţinut să menţioneze că situaţia nu a fost generată de Executiv. ”Avem în România ASF, care are responsabilitatea de a supraveghea şi instituţiile de asigurări obligatorii. Acolo ar fi trebuit luate măsuri pentru a se evita situaţia de momentul de faţă, de conflict”, a conchis Dacian Cioloş.

Transportatorii rutieri sunt nemulțumiți de creșterea tarifelor RCA și doresc ca tarifele să fie înghețate  la valorile medii ale daunelor existente în evidențele ASF și nu la nivelul celor care se vor calcula în viitor. Protestul se va derula și în alte 20 de orașe din țară, cu un număr total de 100.000 de mașini.

Citește și: Proiectul de ordonanţă privind înghețarea preţurilor RCA pentru şase luni se află pe masa Guvernului